Tămâia, posibil leac pentru artrită

0

Tratamentul dureroasei artrite ar putea sta în înțelepciunea veacurilor, mai exact în tămâie, spun oamenii de știință de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie. Aceștia au analizat beneficiile remediului naturist în ameliorarea simptomelor acestei boli.

Drumul înspre a găsi modalități de a elibera tensiunea dureroasă în cazul artritei inflamatorii și osteoartritei este lung și dificil, spun reprezentanții grupului de cercetători. Se pare că sursa studiului este colaborarea cu comunitatea somaleză, care folosește extractul de tămâie de secole ca și tratament natural al artritei. Cercetarea britanicilor s-a axat pe a descoperi cum anume tămâia poate calma și detensiona inflamațiile articulare care produc durerea.

Cercetătorii consideră că au reușit să demonstreze, folosind o specie rară de tămâie, că extractul din această plantă inhibă producerea de molecule inflamatorii, ceea ce împiedică măcinarea țesutului cartilaginos care cauzează afecțiunea. Potrivit echipei de studiu, găsirea unui nou medicament care să aline simptomele unor afecțiuni precum artrita, în toate formele sale, este o prioritate pentru mulți cercetători din domeniul medical.

 

Sursa și foto: ScienceDaily

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger