Tailandezii au imbracat o cladire din fibre de bananier

1

Doi arhitecti tailandezi au folosit fibre extrase din bananieri si tehnici traditionale de procesare si impletire a materialelor din plante pentru a inalta fatada unei cladiri de trei etaje.

Arhitectii Pailin Paijitsattaya si Kanin Amboon de la firma Architectkidd au folosit un soi de bananier intalnit in Tailanda pentru proprietatile sale robuste in fabricarea unui material natural care sa sustina fatada unei cladiri, scrie Tree Hugger. Tehnicile folosite in procesul de fabricare s-au bazat pe munca de cercetare a celor doi arhitecti si pe vizitele efectuate in comunitatile locale din vecinatatea Bangkokului, unde au invatat tehnici traditionale de recoltare si procesare a materialelor din plante pentru impletirea cosurilor sau a presurilor.

Tehnica dublei rasuciri folosita asigura rezistenta necesara iar designul a fost conceput in asa fel incat sa asigure o ventilare naturala in spatiile interioare, dar si sa pastreze un grad de intimitate in acelasi timp. Folosind materiale indigene, cei doi arhitecti tailandezi au renovat astfel o cladire de oras tipica dezvoltarii rezidentiale din suburbii.

Foto: Architectkidd


Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger