Tăietorii de lemne din China distrug sanctuare ale urşilor panda, dezvăluie Greenpeace

0

Organizaţia Greenpeace atrage atenţia asupra faptului că tăietorii de lemne din sud-vestul Chinei distrug părţi ale sanctuarelor care adăpostesc urşi panda, sfidând, astfel, eforturile depuse de specialiştii în conservare, scrie agenţia de presă Reuters.

Atenţionarea Greenpeace vine după doi ani de investigaţii, care au relevat că defrişarea a peste 1.200 de hectare de pădure în sud-vestul Chinei a ajuns să ameninţe habitatele unor plante rare şi a urşilor panda, în sanctuarele Sichuan Giant Panda Sanctuaries, care sunt situri parte din UNESCO World Heritage.

“Lipsurile legislative permit exploatarea, pentru profit, a acestor zone de importanţă naţională şi internaţională recunoscută, exploatare care pune în pericol viaţa sălbatică locală şi comorile adăpostite aici, precum uriaşul panda”, arată raportul Greenpeace. Dezvoltatorii din industria lemnului au transformat arii întregi de pădure naturală în plantaţii profitabile, mai spune documentul.

În investigaţia lor, membrii Greenpeace s-au folosit de diverse metode – analiză spaţială, survolări ale terenului etc. Autorităţile chineze din domeniu nu au oferit comentarii asupra situaţiei, deocamdată. În lume mai sunt aproximativ 1.600 de uriaşi panda, în sălbăticie, iar 300 sunt în captivitate. Specia, aflată pe cale de dispariţie, se reproduce foarte greu, mai ales în condiţii de captivitate.

Sursa şi foto: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger