Tabăra unde copiii nu se supun genurilor masculin şi feminin

4

“You are You” (“Tu eşti Tu”) este o tabără de patru zile care a început acum nouă ani şi care e destinată copiilor care nu se conformează genurilor clasice, masculin şi feminin, scrie FastCoExist. Iniţiativa aparţine părinţilor, care au beneficiat de sprijinul Centrului Medical Naţional pentru Copii din Washington, D.C. Tabăra are loc în fiecare an în diferite locuri din ţară şi le dă ocazia copiilor sub 13 ani să-şi exprime propria identitate, totul culminând cu un spectacol de modă.

 

 

“Este o ocazie bună de a-i aduce faţă în faţă şi de a le da şansa să vadă că nu sunt singuri”, spune Lindsay Morris, fotografa care documentează evenimentul de patru ani de zile. “Aceşti copii sunt adesea foarte izolaţi. Chiar dacă acasă ai parte de multă înţelegere, tot trebuie să mergi la şcoală.” În tabăra anuală, însă, continuă ea, “ei sunt sărbătoriţi, nu traşi la răspundere. [Acolo] nu e nevoie să explice cine sunt.”

 

 

Pentru mulţi dintre copii, mai spune Morris, tabăra este o experienţă care le schimbă vieţile, multe familii participând la ea ani la rând. “E aproape ca o reuniune. Ai sentimentul că e un grup de prieteni care au în comun asta: băieţilor lor le place să îmbrace în fete.” Deşi mulţi oameni consideră fotografiile ei ca fiind controversate, acestea au beneficiat de tot mai multă atenţie în ultima vreme, în contextul în care discursul despre drepturile persoanele transgender şi LGBT se schimbă, reacţile începând să fie tot mai pozitive.

 

 

Recent, fotografa a strâns peste 40.000 de dolari pe platforma de crowdfunding Kickstarter pentru a publica o carte anul viitor. Acum e în discuţii cu părinţii pentru realizarea unui ghid de care să beneficieze şi alţi oameni interesaţi de asemenea tabere.

Urmăriţi mai multe imagini pe FastCoExist şi pe site-ul lui Lindsay Morris.

 

Citiţi şi:

Majoritatea filmelor Disney sunt pro-gay

Primul azil din Spania pentru comunitatea LGBT, al doilea din Europa

India recunoaște al treilea gen

Grupul de părinți activiști care luptă pentru drepturile copiilor lor gay


4 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger