Tabără de instruire pe tema schimbărilor climatice pentru studenţii la jurnalism

0

Studenţii la jurnalism, comunicare şi publicitate interesaţi de problemele de mediu au ocazia de a afla mai multe despre schimbările climatice şi dezvoltarea durabilă în cadrul taberei de instruire “Maratonul Comunicării”, organizate de Fundaţia Terra Mileniul III în perioada 12-17 septembrie.

Departe de zgomotul şi poluarea din oraş, în satul Prunilor, judeţul Dâmboviţa, viitorii comunicatori sunt aşteptaţi să-şi împărtăşească ideile şi strategiile şi să scrie campanii pe teme de mediu.

Fundaţia Terra Mileniul III doreşte, prin această tabără, să pună bazele viitoarei comunicări corecte şi coerente a subiectelor privind dezvoltarea durabilă în presă.

Cei 32 de studenţi care pot participa la tabără vor lua cunoştinţă cu noţiuni despre politica integrată a UE în materie de energie şi schimbări climatice, despre transport în condiţiile în care traficul urban generează 40% dintre emisiile de dioxid de carbon, despre biodiversitate şi gestionarea deşeurilor.

După sesiunile de instruire, Fundaţia Terra Mileniul III speră ca viitorii jurnalişti să înţeleagă complexitatea problemelor de mediu şi că vor avea baza necesară pentru diseminarea informaţiilor. La sfârşitul taberei, fiecare student va avea de realizat un proiect car va fi publicat pe site-ul dedicat “Maratonului Comunicării”.

Studenţii interesaţi pot trimite până pe 30 august un e-mail cu o scurtă prezentare şi motivaţia de a participa pe adresa [email protected].


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger