Swimathon Bucureşti: 40 de echipe înoată pentru cauze sociale

1

Mai sunt cinci zile până la Swimathon București, competiție de înot și strângere de fonduri la care s-au înscris 30 de grupuri de inițiativă și organizații non-guvernamentale și aproape 40 de echipe. Campania de atragere de fonduri a început pe 11 iunie și pune la dispoziția donatorilor o platformă online unde se pot face donații până în ziua competiției. De asemenea, în ziua competiției, donațiile se pot face la fața locului.

 

swimathon

 

Timp de o lună, donatorii își aleg cauzele și echipele pe care le susțin financiar, cu o sumă fixă sau cu o sumă pe fiecare lungime de bazin parcursă de înotători. Evenimentul este organizat de Fundația Comunitară București și are loc pe 12 iulie, la Bazinul Olimpic Lia Manoliu. Swimathon București se află la a două ediție. Anul trecut suma totală strânsă la eveniment a fost de peste 94.000 lei pentru 20 de proiecte, de la mai mult de 550 donatori individuali, iar donația medie a fost de 80 de lei.

Swimathon este un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Înotătorii înscriși în acest eveniment aleg o cauză pe care o susțin parcurg un număr cât mai mare de bazine într-un anumit interval de timp și adună cât mai mulți susținători care să îi sprijine prin donații pentru efortul depus.

Organizațiile de la Swimathon București 2014 sunt:

Învingem Autismul, Raiffeisen cu Youth Bank, Centrul de Resurse pentru participare publică, Fundația Comunitară București, Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii rare, MaiMultVerde, Festivalul Internațional de Literatură București, Școala de Valori, Policy Center for Roma and Minorities, Asociația Ana și Copiii, Asociația pentru protecția animalelor Robi, Motivation România, Habitat for Humanity, Fundația Regina Maria, Alternative Sociale și Societatea Română de Dermatologie împreună cu Abbvie România, Aliat, BițaColor, Clinica de alăptare, Fundația Principesa Margareta a României, Asociația Tânărul Petrolist, S.O.S. viețile copiilor, Carol 53, Asociația Unu și Unu, Asociația pentru tulburările de somn la copii și adolescenți, Red Panda, De-a arhitectura.


Un comentariu

  1. Si Asociatia Lindenfeld – Ajungem Mari, cu proiectul de voluntariat in centre de plasament. Si tot nu sunt toate.:)http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/profil-echipe?profil=29

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger