Swimathon București: Mâine se înoată pentru cauze din comunitatea locală

0

Swimathon București, competiția de înot destinată strângerii de fonduri, are loc sâmbătă, 6 iulie, la Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Lia Manoliu, între orele 10-13. Evenimentul este organizat de Fundația Comunitară București și Asociația pentru Relații Comunitare. Swimathon aliniază la start 19 cauze comunitare și un caz umanitar: viață unui băiețel de 6 luni. 30 de echipe și peste 120 de înotători – persoane publice, angajați din companii sau oameni cu spirit civic – se adună la Swimathon și înoată pentru cauzele în care cred.

 

 

La competiție participă organizații care derulează proiecte în domenii diferite din București: Fundația Inocenți, filiala București, pentru un program de prevenire a eșecului școlar; Asociația pentru Proiecte Sociale Sustenabile, pentru platforma de crowdfunding www.potsieu.ro; Incubator 107, pentru Iurta călătoare; Centrul de Resurse pentru Participare Publică, pentru programul „Orașul nostru, nu moșia lor”; Asociația Învingem Autismul, pentru programul „Imi place să inot”; Asociația pentru Dravet și alte epilepsii rare, pentru Centrul de zi „Există speranță”; Asociația „Bună dimineața, București”, pentru tipărirea a 60.000 de exemplare a ziarului propriu; Fundația PACT, pentru programul de finanțare „PACT pentru comunitate”; Fundația Principesa Margareta a României, pentru Centrul Generații; Salvați Copiii, pentru un incubator pentru copii prematuri; Asociația Christophori Internațional, pentru Școala Liberă Waldorf; Asociația pentru Naștere Naturală și Alăptare, pentru Clinica de Alăptare; Habitat for Humanity România, pentru Casa Mihail; Asociația Headsome Communication pentru Festivalul Internațional de Literatură de la București; Asociația ALIAT pentru un program de terapie prin artă pentru persoanele cu un consum problematic de alcool; Centrul Social Casa Noastră al DGASPC sector 2; Mai Mult Verde, pentru Bariera de copaci de lângă Ploiești. Cazul umanitar este al copilului Vlăduț Botanu, care, la șase luni, are nevoie de un transplant de ficat.

De asemenea, Fundația Comunitară București strânge fonduri pentru a acoperi costurile de organizare a Swimathon, iar Asociația pentru Relații Comunitare, pentru programul YouthBank.

Persoanele publice care înoată sunt: actrița Ioana Ginghină pentru Asociația Învingem Autismul, vedeta tv Roxana Iliescu pentru cazul umanitar, fotbalistul Miodrag Belodedici pentru Salvați Copiii, scriitorul Vasile Ernu pentru Festivalul Internațional de Literatură de la București, actorul Vladimir Drăghia, pentru Mai Mult Verde. Actrița Andreea Ibacka este gazda evenimentului de la Bazinul Olimpic Lia Manoliu.

La Swimathon s-au înscris și echipe de înotători din companii. Astfel, echipa Porsche România înoată pentru Vlăduț, echipa companiei Romanian Software înoată pentru Fundația Inocenți, Provident România susține proiectul Casa Mihail și proiectul Casa Noastră, iar echipele BRD GSG și Raiffeisen Bank înoată pentru YouthBank.

Intrarea la eveniment este liberă pentru oricine vrea să susțină la fața locului unul dintre proiecte. Cei care vor să susțină unul din proiectele înscrise în Swimathon pot dona în timpul evenimentului sau online, la www.swimathonbucuresti.ro/donează.

Swimathon este întâlnirea plină de energie între oameni care cer ajutorul și oameni care sar în apă să-i ajute. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlnește, interacționează și se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizațiile sau grupurile de inițiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile și înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susținătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriții lor.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger