Swimathon București: 20 de cauze, peste 250.000 lei, 2000 de donatori individuali și 148 de kilometri înotați

0

Sâmbătă,  la bazinul acoperit „Tolea Grințescu” de la Clubul Sportiv Dinamo, 300 de înotători şi peste 1500 de spectatori s-au strâns să susţină prin donații și înot cele 20 proiecte din comunitatea bucureşteană la Swimathon București. Competiția de strângere de fonduri prin înot organizată de Fundația Comunitară București s-a aflat la cea de-a patra ediție, iar campania de donații pentru cele 20 de cauze comunitare este deschisă până la 31 iulie pe platforma www.swimathonbucuresti.ro.

“Swimathon București crește frumos de la un an la altul. Tot mai mulți oameni, fie că vorbim de organizații care vor să participe, înotători fundraiseri, donatori individuali sau companii, se alătură evenimentului nostru. Este un semn de normalitate și un exemplu de relație sănătoasă, între oamenii din comunitate care au nevoie de ajutor, și cei care pot să li-l ofere”, spune Alina Kasprovschi, directorul executiv al Fundației Comunitare București.

Printre înotătorii fundraiseri care au luat startul anul acesta la Swimathon București s-au numărat Carmen Bunaciu, cea care a adus prima medalie din istoria înotului românesc la un Campionat Mondial, Anca Pătrășcoiu, prima medaliată din istoria înotului românesc la Jocurile Olimpice, muzicianul Zoli Toth, criticul de film Ada Roseti, actorul Dan Lupu, jurnaliștii Mircea Toma și Ștefan Mako, solistul trupei Toulouse Lautrec, Cătălin Rulea,  oameni din companii, din societatea civilă, dar mai ales oameni obișnuiți care au dorit să se implice în construirea binelui în jurul lor.

Cei aproape 300 de înotători de la Swimathon București  2016 au parcurs împreună  2962 de lungimi de bazin, echivalentul a peste 148 de kilometri.

Campania de strângere de fonduri este deschisă până la 31 iulie. Găsiți aici cele 20 de cauze, iar donațiile pot fi făcute aici.  

Swimathon este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Swimathon se desfășoară de șapte ani în România prin fundațiile comunitare locale. Până în prezent, în România mai mult de 3000 de înotători au strâns aproape 2 milioane de lei pentru 400 de proiecte din comunitățile locale.

În 2016 s-a desfășurat deja Swimathon Mureș și Swimathon Oradea. Pe 2 iulie s-au desfășurat în parale evenimente Swimathon la București, Iași și Cluj, iar în toamnă se anunță încă trei evenimente de acest fel la Ploiești, Bacău și Alba.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger