Swimathon 2013: Bucureștenii au strâns 94.000 de lei în 3 ore

0

138 de înotători şi peste 750 de spectatori s-au strâns la Swimathon, pentru a susţine 19 proiecte din comunitatea bucureşteană şi un caz social. Mai mult de 700 de donatori generoşi au strâns împreună peste 94.000 lei, dintre care 14.100 lei au fost strânşi la fața locului. Cei 138 de înotători intrați în cursa Swimathon București  2013 au parcurs împreună 1.447 de lungimi de bazin, echivalentul a peste 72 de kilometri.

Cel mai mare număr de lungimi de bazin înotate a fost de 79 de lungimi, parcurse de echipa formată din 5 înotătoare, pentru proiectul Există speranţă, al Asociaţiei pentru Dravet şi alte epilepsii rare. Mai mult de 50.000 de lei din suma strânsă vine de la persoane particulare, iar restul sunt sponsorizări de la companii. Până acum, cea mai mare donație individuală înregistrată pe platforma Swimathon a fost de 500 lei, iar suma medie donată a fost de 70 lei.

Platforma Swimathon rămâne deschisă pentru donaţii pentru oricare dintre cele 20 de proiecte până la finele lunii iulie.

Competiţia de înot destinată strângerii de fonduri a avut loc sâmbătă dimineață, 6 iulie, la Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Lia Manoliu organizată de Fundația Comunitară București și ARC România. La start s-au aliniat 30 de echipe formate din persoane publice, angajați din companii sau oameni cu spirit civic. Cauzele pentru care s-a înotat sunt următoarele: Fundația Inocenți, filiala București, pentru un program de prevenire a eșecului școlar; Asociația pentru Proiecte Sociale Sustenabile, pentru platforma de crowdfunding www.potsieu.ro; Incubator 107, pentru Iurta călătoare; Centrul de Resurse pentru Participare Publică, pentru programul „Orașul nostru, nu moșia lor”; Asociația Învingem Autismul, pentru programul „Imi place să inot”; Asociația pentru Dravet și alte epilepsii rare, pentru Centrul de zi „Există speranță”; Asociația „Bună dimineața, București”, pentru tipărirea a 60.000 de exemplare a ziarului propriu; Fundația PACT, pentru programul de finanțare „PACT pentru comunitate”; Fundația Principesa Margareta a României, pentru Centrul Generații; Salvați Copiii, pentru un incubator pentru copii prematuri; Asociația Christophori Internațional, pentru Școala Liberă Waldorf; Asociația pentru Naștere Naturală și Alăptare, pentru Clinica de Alăptare; Habitat for Humanity România, pentru Casa Mihail; Asociația Headsome Communication pentru Festivalul Internațional de Literatură de la București; Asociația ALIAT pentru un program de terapie prin artă pentru persoanele cu un consum problematic de alcool; Centrul Social Casa Noastră al DGASPC sector 2; Mai Mult Verde, pentru Bariera de copaci de lângă Ploiești. Cazul umanitar este al copilului Vlăduț Botanu, care, la șase luni, are nevoie de un transplant de ficat. 

Swimathon este întâlnirea plină de energie între oameni care cer ajutorul şi oameni care sar în apă să-i ajute. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor.

swim1

swim2

swim3

swim4

swim5

swim6

swim7

swim8

swim9

 

Foto: Cătălin Gheorghe


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger