Sute de studenți afgani au protestat pentru dreptul ”divin” de a-și bate nevasta

4

Săptămâna aceasta, circa 200 de studenți au ieșit în stradă la Kabul, pentru a protesta extrem de vocal împotriva unui decret guvernamental care prevede, printre altele, interzicerea căsătoriei cu fete aflate la vârsta copilăriei și a căsătoriei forțate, precum și catalogarea violenței domestice drept infracțiune sau desființarea acuzațiilor de adulter pentru victime ale violurilor.

 

afghan-rally

 

Studenții ieșiți la protest în capitala afgană au cerut abrogarea decretului numit ”Eliminarea violenței împotriva femeilor”, cerându-și dreptul ”divin” de a-și disciplina soțiile prin violență fizică, precum și dreptul de a se căsători cu fete foarte tinere. Manifestația a avut loc la câteva zile după ce conservatorii afgani au împiedicat transformarea acetui decret în lege. Considerat de către conservatori ”neislamic” și o impoziție a occidentalilor care contravine legii sfinte Sharia, decretul a fost propus de președintele  Hamid Karzai în urmă cu trei ani, ca urmare a unor acorduri cu organizații internaționale.

Potrivit organizației Human Rights Watch, în acest moment se află în închisorile din Afganistan cel mai mare număr de femei acuzate de încălcarea moralei islamice, de la înlăturarea regimului taliban încoace, deși majoritatea prizonierelor sunt victime ale unor abuzuri, care, după legea afgană actuală, nu au săvârșit nicio infracțiune.

Sursa: The Gateway Pundit

Foto: AP


4 comentarii

  1. Foarte corect! Ce a ajuns lumea asta daca nu-ti mai bati nevasta?! Pai e de-a dreptul stiintific demonstrat naravul femeiesc de a se da cu compulsie pe lula. E ceva ce tine de acumulari genetice, cam ca perechile de tzoale luate de la mall: cu cat mai multe si colorate pene, cu atat mai de succes, nu?! Deci fomeia cu instinct porneste dupe lula. E in natura ei poligameta. Si numai dosul palmei groase ii poate tabaci instinctul. Foarte adevarat, incuviintat de rromi. Parol!

  2. Pingback: Strategia sobolanului si efectele secundare & Tipologiile feminine invingatoare | FiiConstient.ro | Blog

  3. Pingback: 10 proteste neobișnuite din 2013 | TOTB.ro - Think Outside the Box

  4. Pingback: 5 proteste neobişnuite din 2013 | #diez

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger