Sute de protestatari împotriva proiectului de la Roşia Montană au ieșit în stradă la Cîmpeni

0

În jur de 500 de persoane participă joi după amiaza, în oraşul Cîmpeni, situat la doar câţiva kilometri distanţă de Roşia Montană, la o adunare spontană de protest împotriva proiectului minier de exploatare a zăcământului auroargintifer, anunță Agerpres.

Mihai Pacurar

Mitingul în sprijinul Campaniei Salvaţi Roşia Montană, are loc în centrul localităţii, în zona monumentului lui Avram Iancu, printre cei prezenţi aflându-se preoţi şi oameni de afaceri din Cîmpeni.

Este primul protest desfăşurat în Munţii Apuseni într-o altă localitate decât Roşia Montană, unde Alburnus Maior a organizat astfel de acţiuni, împotriva proiectului minier al RMGC.

În acelaşi timp, la circa 15 kilometri distanţă, la Roşia Montană, 22 de angajaţi ai RMGC, care s-au blocat miercuri în galeria Cătălina Monuleşti, refuză în continuare să iasă la suprafaţă şi ameninţă că, de sâmbătă, vor intra în greva foamei dacă preşedintele Senatului, Crin Antonescu, liderul PNL, nu va veni să discute cu ei. Pentru circa 350 din cei 500 de salariaţi ai Roşia Montană Gold Corporation expiră contractele de muncă în această lună, ei fiind angajaţi pe perioadă determinată, respectiv pentru trei luni.


SursaAgerpres
Foto: Mihai Păcurar


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger