Sute de muncitori cambodgieni au leşinat în fabricile H&M

1

Aproape 300 de muncitori cambodgieni au leșinat în fabrici de textile săptămâna trecută. Acesta este cel mai recent caz de leșin în masă din cauza condițiilor proaste de muncă, ceea ce a declanșat o investigație în cadrul lanțului H&M.

În două incidente separate, mai mulți muncitori au leșinat în timp ce făceau tricotaje la o fabrică de lângă Phnom Penh, care furnizează haine pentru gigantul suedez. De- a lungul a două zile, 284 de muncitori au leșinat la M&V International Manufacturing din provincia Kompong Chhnang.

86 de muncitori s-au îmbolnăvit, urmați de alți 198. Peste 100 de oameni au fost spitalizați.

Reprezentanții sindicatelor au dat vina pe condițiilede muncă din fabrici. Muncitorii se plâng de dureri de cap, amețeli și probleme respiratorii, ei muncind în căldură foarte mare, miros de la canalizare și în fum provenit de la fabrică.

Reprezentanții poliției au negat aceste lucruri, spunând că leșinul în masă a fost declanșat de isterie. “Când unul leșină, se simt și alții rău”, spune Ly Virak, șeful poliției.

Leșinul în masă este cel mai recent incident care trage un semnal de alarma internațional cu privire la condițiile din fabrici.

Compania H&M a transmis că este la curent cu incidentele și a lansat o investigație. Reprezentanții H&M au mai spus că guvernul, autoritățile locale și Organizația Internațională pentru Muncă a ONU nu au găsit cauze plauzibile ale incidentelor până acum.

Printre alte firme care se aprovizionează cu produse fabricate în Cambodgia se numără Marks and Spencer, Tesco, Next și Inditex, proprietarul Zara.

Foto: Flickr / Labour Behind the Label

Sursa: Independent


Advertisment ad adsense adlogger