Sute de mii de oameni au protestat ieri la Marşul Climatic

0

Sute de mii de oameni au ieșit în stradă, ieri, în toată lumea pentru a cere acțiuni urgente privind schimbările climatice. Acesta a fost unul dintre cele mai mari marșuri climatice din istorie, cu peste 2.000 de orașe implicate în acest protest global. Și în mai multe orașe din România, oamenii au protestat față de lipsa de acțiune din partea autorităților.

 

climate1

 

Principala revendicare a protestatarilor din întreaga lume este reducerea emisiilor de carbon, în contextul în care la New York va avea loc un summit ONU pe teme de climă. În Manhattan, peste 300.000 de oameni au ieșit în stradă, alături de ei fiind și secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. “Nu există Plan B pentru că nu avem Planeta B”, a spus Ban Ki-moon.

În New York a avut loc cel mai mare protest pentru planetă, cu peste 300.000 de protestatari din cei aproximativ 600.000 care au participat la proteste în toată lumea. Organizatorii spun că participarea a depășit orice alt protest organizat pe această temă. Mobilizarea a avut ca scop transformarea schimbărilor climatice dintr-o preocupare pentru mediu într-o problemă a tuturor.

Protestul global a avut loc în 150 de țări printre care Afghanistan, Marea Britanie, Italia, Brazilia. În Londra, 40.000 de oameni au participat la mars. Alți 30.000 de oameni au protestat în Melbourne, 25.000 de persoane au ieșit în stradă în Paris, 15.000 în Berlin, 5.000 în Rio de Janeiro, iar proteste mai mici au avut loc și în Bogota, Barcelona, Jakarta și Delhi.

Summit-ul de la New York va aduce împreună 125 de șefi de stat, fiind prima întâlnire climatice după eșecul de la Copenhaga, din 2009, unde șefii de stat și de guvern nu au reușit să ajungă la un acord privind reducerea emisiilor de carbon.

climate2

climate3

climate4

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger