Susțineți tinerii studenți arhitecți voluntari!

0

Platforma de crowdfunding We Are Here găzduiește proiecte ale unor oameni creativi care au nevoie de ajutorul vostru pentru a-și vedea planurile puse în practică. Vă prezentăm astăzi un proiect al unor tineri care vor să organizeze, la București, Congresul Internațional al Studenților Arhitecți Eastern Lab.

lab

EASA [European Architecture Students Assembly] este cea mai extinsă rețea internațională de studenti şi tineri arhitecţi, cuprinzând în jur de 500 de studenti din peste 50 de țări din toată lumea.

Activitatea rețelei se materializează prin workshopuri, conferințe și dezbateri, organizate de studenți pentru studenți, care în colaborare cu profesioniști în domeniul arhitecturii dar și al artei și alte domenii conexe, investighează situația arhitecturii în prezent, orașul și problemele sale, legatura dintre arhitectură și tehnologie și alte probleme de actualitate. EASA este în primul rând o platformă de comunicare, schimb de idei, experiențe și reflexii, un punct de început pentru interacțiunea profesională.

Aceasta a fost fondată în 1981, când studenții arhitecți din Liverpool au invitat colegi din restul Europei să îi ajute la formularea de soluții pertinente privind problemele orașului lor. Aproximativ 250 de studenți au răspuns la invitație, punând bazele acestei rețele. De atunci, în fiecare an se organizează o școală de vară, de fiecare dată în altă țară, reunind până la 500 de studenți arhitecți atât din Europa, dar și din restul lumii.

Ce este INCM?

INCM [Intermediate National Contacts Meeting] este un congres al reprezentanților fiecărei țări implicate în EASA. Acest eveniment cuprinde dezbateri, discuții, și conferințe la care vor participa aproximativ 150 de studenți arhitecți din întreaga Europă. Tot la INCM se pun în discuție valorile EASA și direcția pe care aceasta o urmează.

În anul 2012, un grup de studenți români din București și Timișoara a fost printre țările care au licitat, câștigând organizarea următorului INCM în București. Acesta va avea loc în perioada 18 – 27 octombrie 2013, cu tema Eastern Lab, urmărind observarea și analiza haosului urban est-european și nu numai.

Eastern Lab reprezintă mișcare continuă, contraste, experiment, varietate, neașteptat, mozaic cultural, idei care ne duc cu gândul la București, acesta reprezentând un studiu de caz – suport al evenimentului.

Evenimentul reprezintă o ocazie unică pentru București prin reunirea tinerilor arhitecți de o mare varietate de naționalități, interesați să cunoască și analizeze orașul și cultura acestuia, lucru ce ne permite în același timp să realizăm o analiză comparativă a percepției Bucureștiului din exterior vs. percepția în momentul experimentării orașului.

Pe We Are Here aflați cum puteți contribui la realizarea acestui proiect.

 

Puteți citi și:

Ce mai înseamnă să fii arhitect în România?


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger