Susțineți online rotația culturilor agricole

0

La 21 februarie, asociația Friends of the Earth Europa a lansat pe Facebook o nouă campanie de susținere a rotației culturilor agricole, scrie ARC2020.eu. Acțiunea lor se va încheia odată cu votul Parlamentului European din 13 martie 2013, de la Strasbourg, pe marginea reformării Politicii Agricole Comune în perioada 2014-2020.

 

 

Instrumentul online pregătit de asociație în cadrul campaniei le permite cetățenilor să le trimită mesaje directe europarlamentarilor din țărilor lor, îndemnându-i să se folosească de Politica Agricolă Comună pentru a încuraja culturi diferite în locul monoculturilor, precum și o agricultură care protejează natura, folosește mai puține pesticide, nu contribuie la încălzirea globală și împiedică falimentarea micilor unități agricole de producție.

Utilizatorii aplicației au la dispoziție și un infografic interactiv în care li se explică avantajele rotației culturilor în fața monoculturilor. Aflăm astfel că diversificarea culturilor reduce riscul secetei, necesită mai puține pesticide, ceea ce înseamnă că reduce riscul poluării apelor subterane și a râurilor, îmbogățește cu carbon solul și îl protejează pe tot parcursul anului, reduce nevoia folosirii îngrășămintelor artificiale, ceea ce diminuează emisiile de dioxid de carbon și oxid de azot și nu înrăutățește astfel schimbărilor climatice, ajută la conservarea biodiversității și face peisajul rural mai atractiv decât în cazul monotonelor monoculturi.

Aplicația le permite utilizatorilor să trimită mesaje europarlamentarilor pe e-mail sau prin intermediul rețelelor de socializare Facebook și Twitter, fiind disponibilă în trei limbi: engleză, germană și franceză. Europarlamentarii de alte naționalități vor primi mesaje în limba engleză.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger