Susţinătorul “vindecării” homosexualităţii îşi cere scuze comunităţii gay

1

Psihiatrul Robert Spitzer, de la Institutul Psihiatric al statului New York (SUA), a publicat, în anul 2003, un studiu (încă de pe atunci controversat) prin care afirma că persoanele gay pot deveni heterosexuale dacă urmează anumite terapii. Practic, el a tratat homosexualitatea ca o boală, propunând “vindecarea” ei. Acum, însă, psihiatrul îşi cere scuze comunităţii gay şi susţine că studiul său a fost viciat.

 

 

Lucrarea lui Robert Spitzer a fost publicată în „Archives of Sexual Behavior” şi a conchis că „terapiile reparatorii” (ca, spre exemplu, intervenţii spirituale sau tratamente care vindecă prin metode de convingere ) ar putea schimba orientarea sexuală. Psihiatrul a ajuns la aceste concluzii după ce a intervievat 200 de persoane care pretindeau că ar fi devenit heterosexuale ca urmare a terapiei propuse de către specialist.

Într-o scrisoare publicată în aceeaşi revistă, în această săptămână, Spitzer vorbeşte despre „carenţa fatală” a studiului, care, practic, îl anulează: imposibilitatea de a demonstra că persoanele intervievate de el într-adevăr şi-au schimbat orientarea sexuală. „Consider că datorez scuze comunităţii gay, pentru că studiul meu a ridicat pretenţii de eficacitate a unei metode de terapie reparatorie, pretenţii care se dovedesc nefondate”, a scris psihiatrul american.

 

Sursa: New Scientist

Foto: Brokeback Mountain


Un comentariu

 1. 1. “Homosexualii” sunt în general persoane cu o mare sensibilitate,ce pot “simţi” mai bine decât alţii efluviile de IUBIRE Dumnezeiască ,Pură, provenite în general de la persoane cu o sensibilitate cel puţin asemănătoare, indiferent de sex (ca explicaţie suplimentară, IUBIREA este a tot cuprinzătoare , însă nu trebuie confundată cu atracţia – ceea ce se petrece în acest caz-, atracţie ce există numai între sexe diferite, fiind denumită şi Dragoste- Îndrăgostire).
  2. Însă , cum se spune , necuratul încearcă de fiecare dată, cu “mărinimia încuviinţării” lui DUMNEZEU ,să atragă sufletele aflate în ipostaze sensibile, (în care prima alegere , cea intuitivă, este totuşi întotdeauna cea corectă), să introducă îndoiala în această primă alegere- oare chiar este bine,sau este rău ?- cu aceasta dând ghes către următoarea “mutare”.
  3. Dacă aceste prime semne sunt interpretate corect- este bine că există aceste efluvii, această inconfundabilă simţire – îndoiala afirmă, în urma antecedentelor milenare – bine, bine, dar cu ce mă aleg din asta….
  4. ( Iubirea pură, DUMNEZEIASCĂ, ar trebui să fie considerată ca dăruire sufletească şi primar umană, de slujire a celuilalt, de înţelegere, de sacrificiu aparent, aparent deoarece tot binele se întoarce. Iubirea faţă de aproapele, şi mai ales faţă de duşman are frumuseţea ei, răsplata ei, colosală, de negândit până nu o trăieşti.) 5- Bine, bine spune cel rău, dar cu sex-ul cum rămâne, că de , fără el nu se poate – zice el.
  5. bis – Ba, spunem noi, se poate şi încă foarte bine, pentru că nu degeaba spune învăţătura, “creşteţi şi vă înmulţiţi”, ceea ce nu se poate decât în condiţiile bine ştiute.
  6. Înţelegerea acestor comandamente, respectarea lor ,ne dă realizarea sufletească supremă, fără a ne îndepărta de la simţirile noastre, de la IUBIREA ce există indiferent de vrerea noastră, dar o canalizează pe căi BUNE,CURATE,CREATOARE.
  7. Oare a citit cineva cartea în care se spune că aceia ce cad în “mrejele” necuratului au în ei pedeapsa pentru faptele (nu simţirile) lor? Şi aceasta este scrisă acum 2000 de ani, iar acum câţiva ani a fost certificată de către oamenii de ştiinţă- medici ?!.
  8. Deocamdată acestea sunt doar consideraţii “pe marginea” acestui subiect, însă prin analiză şi înţelegere proprie a experienţelor proprii sau ale celorlalţi, putem trage propriile concluzii necesare.
  9. DUMNEZEU nu ne obligă să venim spre/la el, ci ne lasă liberul arbitru, pentru a vedea la ce nivel de înţelepciune şi determinare spre cele bune am ajuns. Dacă nu răspundem corect acestui test, necuratul este lăsat să ne mai chinuiască un pic, în aparenţă plăcut, dar trecător, cu consecinţe dezastruoase de obicei, până ne”vine mintea la cap” şi putem accede la următorul test, de obicei cel final, ce ne poate salva chiar şi în ultima nanosecundă, dacă demonstrăm că am înţeles “lecţia.”
  10. Să începem cu bacteriile şi microbii- exact despre ele vorbeşte SCRIPTURA când spune de „pedeapsa ce o poartă în el cel ce păcătuieşte” prin homosexualitate, iar acest lucru a fost atestat de ultimele cercetări ştiinţifice medicale.
  11. Homosexualii nu sunt trataţi special de către societate, ci ei se apără, câte o dată agresiv sau persuasiv de cei ce nu îi înţeleg, ei fiind primii ce nu pricep “cum vine asta”.
  12. Prin cele scrise de mine, s-ar putea ca ei să fie primii care să-şi facă o analiză pertinentă, în cunoştinţă de cauză şi să tragă concluziile corecte (poate eu să greşesc în vre-un fel) şi de asemenea să acţioneze (neuitând că prima decizie este cea bună) corect în consecinţă. IUBIREA rămâne, însă interpretarea ei poate fi cea corectă. Vezi nr.4 şi 8.
  13. Eu nu fac filozofie, ci interpretez cât mai concis, corect, imparţial ceea ce am văzut, citit, trăit etc.

  14. În creirul omului există un ghem negru, format din toate „vorbele de duh” lăsate oamenilor ce au putut fi păcăliţi de către necuratul, un fel de Program ce se derulează la fiecare situaţie, cu mare viteză, pentru a nu avea timp de răspuns preopinentul, ce în felul acesta este anihilat pe moment. Tot programul este bazat pe minciună în subsidiar. Şi este relativ normal, deoarece DUMNEZEU este ADEVĂRUL-IUBIREA-LUMINA , iar necuratul este minciuna-ura-întunericul.
  15. Din ghem au mai rămas doar firicele plăpânde, amintire a avantajelor ce le ofereau „mincinoşilor”, fire ce, prin expunerea lor la lumină, adevăr , cad în uitare. Pentru cine crede, acesta este un fragment de răspuns la ceea ce va urma probabil destul de repede să se petreacă_ „întâmple”-asta pentru că de fapt nu există întâmplare.
  Citirea, subliniez, citirea Bibliei, în totalitate, fără a eluda nici semnele de punctuaţie , nici listele lungi, aparent plictisitoare , de nume , înseamnă cam ca la computer, introducerea unui program perfect, ce va reacţiona de fiecare dată, la ori ce apel al vieţii, va da soluţia perfectă aplicabilă momentului dat şi va extrage învăţăturile directe, folosibile pe mai departe, prin siguranţa ce o dă rezolvarea pozitivă a fiecărei probleme , gradual.

  Cu sinceră iubire de Adevăr Un om

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger