Sursele poluării, indicate cu ajutorul unei formule matematice

0

Cercetătorii au găsit un algoritm matematic prin care vor putea depista exact sursa elementelor care poluează apele sau aerul. Aceștia cred că astfel vor putea preveni catastrofele ecologice, identificând din timp punctele nevralgice care amenință mediul.

 

Un studiu realizat la Université de Technologie de Compiègne promite o soluție preventivă pentru marile incidente de mediu: în cazul unei deversări de petrol în mare, de pildă, mostre din substanța poluantă pot fi introduse în formula matematică, capabilă să determine două aspecte. Mai precis, cantitatea de substanțe nocive ajunge în apă și sursa exactă a acestora.

”În cazul nefericit al unei deversări, fie că este vorba de una intenționată sau de un accident, colaborarea cu oamenii de știință și cu inginerii, precum și aplicarea acestui algoritm pot reduce substanțial pagubele,” spune Mike Andrle, coautor al studiului. Potrivit acestuia, rezultatele obținute prin aplicarea algoritmului sunt 100% corecte, atâta vreme cât datele sunt introduse corect.

 

Sursa: PhysOrg

Foto: New York Times


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger