Surplusul de unt ar putea fi folosit pe post de biocombustibil

2

Biocombustibilii sunt produsi, de regula, din uleiuri vegetale, insa un studiu recent arata ca untul stricat sau expirat, un produs de origine animala, ar putea asigura cantitati indeajuns de mari pentru a ajunge sursa de biocombustibil.

Specialistii spun ca biocombustibilii genereaza mai putine emisii cu efect de sera decat combustibilii clasici, iar cercetatorii americani au descoperit ca surplusul de unt ar putea fi folosit pentru producerea de uleiuri care, chiar daca nu ating independent standardele calitative impuse de productia biocombustibililor, ar putea fi amestecat cu cei deja existenti. Mai mult, daca ar putea fi purificat si mai mult prin indepartarea continutului de sulf, untul ar putea deveni o sursa de biocombustibil de sine statatoare.

SUA s-au angajat sa produca 36 de miliarde de galoane de biocombustibil pana in 2022, cantitatea anuala produsa in momentul de fata fiind de circa 11 miliarde de galoane.

Foto: Flickr/jessicafm

Tags:2 comentarii

  1. Absolut imbecila idee: sa faci motorina din unt.

    E o solutie ne-viabila chiar si din plante (ex: ulei de rapita), care se produce in cantitati uriase prin comparatie cu laptele (untul). Singurul efect consistent al orientarii unei parti a productiei agricole catre biodiesel a fost scumpirea alimentelor.

    Asta ne mai lipseste: dupa ce ca nu mai avem paine, fiindca in loc de grau se cultiva motorina, mai eliminam si branza.

  2. Eu zic sa aruncam tot ce e organic intr-un mare cazan si sa facem biocombustibil. iar la final ne aruncam si noi, cu mici cu mare, in acelasi cazan si facem o cantitate uriasa de biocombustibil. Pe vremuri se facea tuica din geci, acei mari maestri ai bauturilor spirtoase sunt de fapt niste pionieri ai biodieselului, ar trebui mentionati in istoria energiei :)))))

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger