Suprize pentru oamenii de știință din Australia: s-a descoperit un păianjen albinos

0

Mai să îi dea pe spate la propriu pe cercetători, posibila nouă specie de păianjen nu este în întregime albinoasă: corpul arahnidei este maro, la fel ca și în cazul altor păianjeni ”trapdoor”. Vietatea a fost descoperită într-un oraș mic din vestul Australiei, de proprietarul unei case, care a prins-o într-un borcan, a ”împachetat-o” și a trimis-o Muzeului ”Western Australia”.

 

Curatorul muzeului a declarat că era cât pe-aci să ”cadă pe spate” când a văzut capul alb al păianjenului. ”Deocamdată, nu știm nimic despre această subspecie, despre istoricul său. Presupunem, doar, că păianjenul trăiește în adăposturi construite de el și că, atunci când masculul atinge maturitatea, se aventurează în căutarea unei femele, prin alte adăposturi”, a mai spus curatorul muzeului.

Păianjenii constructori de adăposturi (trapdoor) și-au căpătat numele din faptul că se folosesc de pământ, vegetație și fir de mătase pentru a construi uși pentru adăposturile lor, susținute de firele de mătase țesute. Când simt apropierea prăzii, prin vibrații, arahnidele sar asupra acesteia din spatele ușii (ca dintr-o capcană). Adăposturile sunt și locul de împerechere pentru speciile ”trapdoor”.

Noul păianjen descoperit este considerat extrem de rar și, spun specialiștii, este singurul exemplar cunoscut până acum din această posibilă subspecie nouă de păianjeni. Până la definirea statutului său în lumea arahnidelor, albinosul va fi studiat de experți care vor încerca să afle, în primul rând, misterul culorii sale neobișnuite.

 

Sursa și foto: National Geographic


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger