Supravieţuitoare a unui atac armat taliban, Malala Yousafzai scrie o carte despre viaţa ei

1

Adolescenta Malala Yousafzai a supravieţuit atacului armat al talibanilor şi, după perioade lungi de spitalizare şi operaţii care să îi redea forma capului şi auzul (tânăra a fost împuşcată în cap), se reîntoarce la şcoală, însă în Marea Britanie. Ea a anunţat că scrie o carte, intitulată “I Am Malala”, despre viaţa ei de până acum şi care va fi publicată anul acesta în toamnă.

 

 

Malala a fost împuşcată în cap pe data de 9 octombrie anul trecut şi medicii au considerat supravieţuirea ei miraculoasă, având în vedere gravitatea rănii. Fata a fost atacată când se întorcea de la şcoală spre casă, în regiunea nord-vestică a Pakistanului, unde locuia. Grupul taliban a vrut să o ucidă pentru că „promova gândirea occidentală şi critica comportamentul taliban”. În fapt, Malala milita pentru educaţie pentru fete, în special şi schimbarea modului în care femeile sunt privite în cultura din care ea face parte.

După o scurtă perioadă într-un spital din Pakistan, Malala a fost mutată în Marea Britanie. Luna trecută, medicii i-au dat voie să meargă acasă şi fata s-a reîntors la studii (video, mai jos), în cadrul Edgbaston High School, cea mai veche şcoală independentă pentru fete din Birmingham. Într-o declaraţie de presă dată în această săptămână, adolescenta spune că speră din tot sufletul ca povestea ei spusă lumii întregi prin intermediul cărţii pe care o scrie „va ajuta campania care militează pentru ca fiecare copil din lumea asta, băiat sau fată, să aibă dreptul să meargă la şcoală şi să primească o educaţie”.

 

 

Sursa şi foto: Time

 

Despre povestea adolescentei Malala Yousufzai puteţi citi mai jos:

Bloggeriţa Malala Yousufzai îşi recapătă viaţa, după ce a fost împuşcată în cap de talibani

Petiţie pentru Malala Yousufzai

Bloggeriţa de 14 ani, câştigătoare a Premiului pentru Pace, împuşcată de talibani

Bloggeriţa pakistaneză Malala Yousafzai va fi mutată într-un spital mai bun

Bloggeriţa pakistaneză Malala Yousafzai a fost transportată în Marea Britanie


Un comentariu

  1. Pingback: Activista pakistaneză Malala Yousafzai, printre favoriţii la Premiul Nobel pentru Pace | Radio GRADO

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger