Supozitorul cu THC împotriva crampelor menstruale

0

Săptămâna aceasta, compania americană Foria, care care a ajuns în atenția publică toamna trecută, când a scos pe piață un lubrifiant sexual cu infuzie de marijuana, devenit popular între timp, a lansat în California un mic supozitor pe bază de unt de cocos ce conține THC (substanța psihoactivă din cannabis) și cannabidiol (compusul lui cu proprietăți de vindecare), scrie The Daily Beast. El are dimensiunea unui tampon și este prezentat ca opțiune de ameliorare a durerii din timpul crampelor menstruale, maximizând relaxarea musculară fără a induce euforie.

Numit „Foria Relief”, noul produs ar induce relaxare și ar diminua durerile de spate și anxietatea. O cutie cu patru supozitoare, care conțin fiecare câte 60 de miligrame de THC și câte 10 miligrame de cannabidiol (CBD), costă 44 de dolari. Potrivit companiei americane, ele trebuie ținute într-un loc răcoros și pot fi folosite atât cu câteva zile înainte de menstruație, cât și în timpul ei. Dacă totul funcționează ca la carte, utilizatoarele ar trebui să simtă o ameliorare a durerii după 15-30 de minute. Pe lângă asta, supozitorul le-ar putea ajuta și pe femeile care suferă de endometrioză, o afecțiune cronică incurabilă asociată cu dureri menstruale, iar dacă se dovedește de succes, ar putea fi folosit și împotriva durerilor din timpul nașterilor.

Strategia din spatele produsului este următoarea: THC-ul țintește nervii pentru a bloca durerea, iar CBD-ul înăbușe inflamarea și are și proprietăți antispasmodice, putând reduce spasmele musculare rezultate din menstruație și ovulație. Fiind un produs foarte nou, eficiența lui este greu de stabilit, mai ales că atât timp cât marijuana este încă ilegală potrivit legii federale. FDA, regulatorul american din domeniul medical, farmaceutic și alimentar, nu aprobă produsele medicale pe bază de cannabis, ceea ce precizează și Foria pe site-ul ei. Rămân astfel doar mărturiile utilizatoarelor, care deși sunt încurajatoare în momentul de față, trebuie privite cu circumspecție. Clienții pot cumpăra supozitoarele doar dacă devin membri ai colectivului companiei și dacă au un document emis de stat ce permite consumul de marijuana medicală.

Citiți întregul articol pe The Daily Beast.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger