Super broccoli

1

Oamenii de ştiinţă britanici au dezvoltat o specie de broccoli care conţine de două până la trei ori mai multă glucorafanină, o substanţă nutritivă despre care se spune că ar ameliora afecţiunile cardiace, iar medicamentul vegetal a ajuns pe rafturile magazinelor britanice luna aceasta, urmând să fie comercializat şi în SUA la sfârşitul toamnei.

Pentru a crea super leguma, cercetătorii de la Institutul de Cercetare Alimentară din Norwich au combinat un broccoli normal cu un soi sălbatic sicilian, amar la gust, care nu are capătul înflorit şi le-au condimentat cu o doză sănătoasă de glucorafanină, descompune grăsimea în organism, împiedicând-o să obtureze arterele. Acestă substanţă este întâlnită doar la broccoli, în cantităţi semnificative. După 14 ani, oamenii de ştiinţă au obţinut un hibrid super potent, fără a folosi ingineria genetică, care a beneficiat de un brevet din partea autorităţilor europene.

Un reporter al Associated Press a gustat noua legumă şi nu a făcut diferenţa faţă de broccoli normal, însă oamenii de ştiinţă spun că este uşor mai dulce pentru că conţine mai puţin sulf.

Super leguma a fost comercializată în magazine selecte din California şi Texas anul trecut, a ajuns pe rafturile britanicilor luna aceasta şi urmează să se vândă şi în SUA toamna aceasta, ca parte a unui plan de a injecta cât mai multe substanţe nutritive în regimul alimentar al oamenilor, care mai include suc de portocale cu conţinut îmbogăţit de calciu sau lapte cu mai mulţi acizi graşi omega 3. În Marea Britanie, super broccoli-ul este vândut în alături de ciuperci cu un plus de vitamina D şi de cartofi şi roşii presărate cu mai mult seleniu.

Cercetătorii din Norwich realizează acum experimente pentru a compara sănătatea cardiacă a oamenilor care consumă super leguma cu cea a indivizilor care mănâncă broccoli normal sau deloc. Datele vor fi transmise Agenţiei Europene pentru Siguranţă Alimentară anul viitor pentru a putea folosi beneficiile asupra sănătăţii în anunţurile publicitare.

Sursa: Time

 


Un comentariu

  1. Pingback: Super sucul de portocale care combate afecţiunile cardiace | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger