Sunt şi extratereştrii copiii lui Dumnezeu?

1

În cadrul unui simpozion sponsorizat de DARPA, agenţia americană care se ocupă cu dezvoltarea de noi tehnologii militare, gânditorii creştini au rumegat călătoriile interstelare şi au ridicat întrebări precum S-a sacrificat Isus şi pentru klingonieni?. “Potrivit creştinismului”, s-a pronunţat Christian Weidemann, profesor de filosofie la Universitatea Bochum din Ruhr, Germania, “evenimentul istoric petrecut acum circa 2.000 de ani a fost menit să salveze întreaga creaţie”.

Dezbaterea s-a axat pe două întrebări principale, scrie Livescience: Dacă creaţia divină include 125 de miliarde de galaxii, fiecare dintre ele înglobând sute de miliarde de stele, potrivit astronomilor, atunci cum ar fi ca unele dintre aceste stele să aibă planete cu civilizaţii avansate, la fel ca Terra? Şi atunci de ce a ales Isus Pământul, dintre toatele planetele locuite din univers, mântuindu-i pe pământeni şi abandonând celelalte creaturi ale Domnului?

Christian Weidemann, care s-a descris ca fiind creştin protestant, a oferit câteva posibile soluţii: să zicem că extratereştii nu sunt păcătoşi ca oamenii şi, astfel, nu au nevoie de salvare; principiul filosofic al mediocrităţii – ideea că exemplul omenirii este cel mai probabil tipic pentru întreg universul în lipsa unor dovezi contrare – pune însă teoria de mai sus sub semnul întrebării. Astfel, dacă există într-adevăr fiinţe extraterestre inteligente, se cuvine să presupunem că şi ei sunt în mare parte păcătoşi. “Dacă ar fi aşa”, a continuat filosoful german, “Isus i-a mântuit şi pe ei? Eu cred că nu. În aceste condiţii, poziţia noastră în rândul fiinţelor inteligente ar fi foarte excepţională”.

O altă teorie ar fi că Dumnezeu s-ar fi încarnat de mai multe ori pentru a salva fiecare planetă locuită. Însă potrivit calculelor lui Weidemann, având în vedere numărul estimat de civilizaţii din univers şi cât de mult se estimează că supravieţuiesc planetele şi civilizaţiile, încarnările lui Dumnezeu ar fi trebuit să aibă loc în circa 250 de locuri simultan în orice moment, dacă se presupune că fiecare încarnare ar fi durat 30 de ani. Dacă Dumnezeau s-ar fi întrupat cu adevărat şi ar fi prins formă umană la naşterea lui Isus Hristos, a mai spus filosoful german, atunci acest scenariu nu ar fi fost posibil.

Descoperirea unor fiinţe inteligente extraterestre ar fi îmbrăţişată însă mult mai uşor de multe dintre religiile lumii decât de creştinism – care nu lasă loc altor fiinţe inteligente în univers în afara oamenilor – , crede teologul Michael Waltemathe, care profesează la rândul său la Universitatea Bochum din Ruhr. În cazul Islamului, de exemplu, Mohamed a fost un profet, un trimis de-ai lui Dumnezeu, deci Dumnezeu încarnat, asta lăsând loc altor profeţi să viziteze alte planete şi să mântuiască specii extraterestre. Mai departe, hinduşii cred deja în mai multe zeităţi, aşa că nu le-ar fi greu să creadă că acestea veghează şi asupra altor civilizaţii.

Pastorul protestant Thomas Hoffman din Tulsa, Oklahoma (SUA), s-a arătat însă încrezător că descoperirea unor extratereştri inteligenţi nu va institui o criză serioasă în sânul creştinismului, care a supravieţuit de-a lungul timpului unor dezvăluiri ştiinţifice provocatoare.

Sursa: Livescience

 


Un comentariu

  1. Da si celelalte lumi create de Dumnezeu sunt tot copii Lui insa numai primul om creat Adam a fost facu dupa chipul lui Dumnezeu ne spune Biblia! Referitor la intrebarea de ce a ales Isus Pământul, dintre toatele planetele locuite din univer…s, mântuindu-i pe pământeni şi abandonând celelalte creaturi ale Domnului? Raspunsul ni-l da tot Biblia pt. ca celelalte lumi nu au cazut in pacat asa cum au facut pamantenii! Ei nu aveau nevoie de salvare dar pamantenii care datorita pacatului lui Adam erau condamnati la moarte au avut nevoie de un mijloc de salvare iar mantuirea a venit de la insusi Creatorul lor care s-a jertifit pt. ca oamenii sa aiba dreptul la o a doua sansa daca il acceptau pe Hristos ca Mantuitor personal si daca primeau jertfa sa! Mantuirea depinde de alegerile pe care fiecare om le face fie pt. viata vesnica fie pt. moarte vesnica totul depinde de felul in care ne raportam la jertfa lui Hristos! Urmariti acest documentar realizat pe baza Bibliei pt. A intelege mai bine de ce a trebuit Hristos sa faca acest imens sacrificiu !

    Puteti citi primele patru capitole din cartea Patriarhi si Profeti de Ellen White – capitolele: De ce a fost ingaduit pacatul http://www.azsromania.org/pp/01.htm Creatiunea http://www.azsromania.org//pp/02.htm Ispitirea si Caderea http://w…ww.azsromania.org/pp/03.htm Planul de Mantuire http://www.azsromania.org/pp/04.htm Si de asemenea cartea Tragedia Veacurilor capitolele Originea Raului – http://www.intercer.net/egw/index.php/GC/484 Si Vrajmasia dntre om si Satana http://www.intercer.net/egw/index.php/GC/497

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger