Ouăle erau, într-o vreme, “acuzate” că ar fi rele pentru inimă, apoi au fost reabilitate în ultimii ani pe măsură ce oamenii de știință au descoperit nu doar că acestea sunt bune pentru inimă, dar ne ajută și să slăbim.
Săptămâna trecută, cercetătorii canadieni au publicat un studiu care denigrează, din nou, reputația ouălelor. În cadrul studiului, au fost analizați 1.200 de subiecți cu o vârstă medie de 61 de ani și s-a descoperit că o substanță care înfundă vasele de sânge, relaționată de bolile cardiovasculare, are o valoare mai ridicată la persoanele care mănâncă cel puțin două ouă pe săptămână. Cercetătorii au dat vina pe gălbenuș pentru acest efect.
Un alt studiu de acum câțiva ani al Universității din Surrey a revăzut 30 de studii despre ouă făcute de-a lungul a 30 de ani și nu a găsit nicio influență a ouălelor asupra nivelului de colesterol. Mai mult, un studiu din American Journal of Clinical Nutrition arată că ouăle ajută la reglarea presiunii arteriale.
Foto: Flickr / Rameshng
Sursa: Daily Mail
Un comentariu
Si acu ce drac facem nici Oua nu avem voie sa mancam nici carne mai nimic …