Sunt foarte, extrem de pesimist cu rezultatul protestelor

0

Am fost foarte dezamăgit de erorile făcute de Băsescu în lanţ în săptămîna de dinaintea protestelor şi iar pentru că n-a mai dat (dintr-o tactică pe care nu o înţeleg) nici un semn de viaţă de atunci.

de Ionuţ Chiva

Despre legea sănătăţii (cea de la care au pornit protestele sau în fine de la transpunerea ei într-un conflict mitic: „vin străinii şi pun mîna pe smurd-ul lui Arafat”) nu m-aş băga să vorbesc pentru că n-am citit, nu o cunosc. Am înţeles din comentarii că ar fi o problemă că e o lege făcută pentru oamenii cu bani care o să-şi permită asigurări mai bune tratamente mai bune etc. – din punctul ăsta de vedere nu văd cu ce e mai rău faţă de situaţia actuală, oamenii cu bani se duc la Viena, săracii fac credit pentru mită şi sunt umiliţi de serviciile de stat – n-am mai ajuns de mult la un medic de stat dar îmi aduc aminte foarte bine încă cum au decurs lucrurile cînd am fost să-mi vadă de o măsea:).

În fine, pînă la urmă protestele n-au mai avut legătură nici cu legea sănătăţii, nici cu panica în faţa privatizării, nici cu Arafat şi din cauza asta (pentru că au ajuns pînă la urmă proteste împotriva măsurilor de austeritate) le respect, sunt ok – chiar dacă înţeleg necesitatea măsurilor de austeritate şi nu aş fi făcut nici o clipă altfel. Oamenii au trecut prin multe în ultimul timp, au avut de suportat  privaţiuni nu tocmai lejere şi acum se revoltă. Sunt însă foarte, extrem de pesimist în legătură cu rezultatul – pică Băsescu dar rămîne guvernul de acum?  Se fac alegeri şi vine opoziţia? Mi se pare ceva la fel de negru ca posibilitate. Ca să nu mai zic că au înnebunit iar ăştia cu regele, dar ăsta măcar e un scenariu hazliu.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger