Suferinţele Facebook

0

 

Facebook a inventat plăceri noi, dar şi suferinţe fără precedent; un like îţi înseninează, dacă nu ziua, măcar cele cîteva secunde în care îl vezi. Un semn de ignorare te aruncă însă în abisul deznădejdii.

Jurnalul Cyberpsychology, Behavior şi Social Networking a făcut un top al celor mai grele chinuri la care te poate supune o reţea de socializare. Ignorarea sau respingerea unei cereri de prietenie e pe primul loc. Ştergerea mesajelor pe care ţi le-au lăsat alţii pe wall şi ştergerea tagurilor de identificare din fotografii sunt pe locul doi în ordinea agresiunilor pe care le poţi provoca altora pe Facebook Topurile cu prieteni în care unii nu sunt prezenţi sau sunt valorizaţi mai prost decît alţii sunt o altă idee proastă, cauzatoare de disconfort.
Robert S. Tokunaga de la Universitatea din Arizona a studiat experienţele online ale unor studenţi (197 de subiecţi) şi a descoperit că, dacă în „viaţa reală” nu ne aşteptăm ca alţii să se împrietenească imediat cu noi, de la Facebook avem aşteptări mai infantile.

Concluzia autorilor studiului e că, deşi vanitatea rănită e o suferinţă minoră, am putea încerca sa fim mai delicaţi în gestionarea relaţiilor virtuale.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger