Staţie de alimentare solară pentru vehicule electrice, realizată din lemn

0

Autorităţile responsabile cu traficul din Gothenburg, Suedia şi compania Kjellgren Kaminsky Architecture (KKA) au dezvăluit cel mai nou design de staţie de alimentare prin energie solară a vehiculelor electrice, biciclete şi scutere. Designul staţiei îi permite să fie relocată şi în alte zone ale oraşului, dacă este nevoie.

 

 

Specificul staţiilor de alimentare concepute de KKA este că folosesc, pentru construcţie, lemn exclusiv din sursă locală. În interiorul staţiei, maşinile sunt separate de biciclete şi scutere printr-o rampă care are un acoperiş solar, orientat înspre sud. Staţiile sunt dotate cu tot ce este necesar pentru protecţie împotriva vremii rele, cu camere de aşteptare şi chioşcuri cu produse de vânzare. Fiecare vehicul are nevoie cam de 15 minute pentru alimentare, timp în care şoferii se pot bucura de amenajările staţiei.

 

 

Astfel, cât timp aşteaptă, clienţii staţiei pot face gimnastică afară, într-un spaţiu dedicat, cei cu biciclete îşi pot verifica bicicleta la un atelier specializat, se poate naviga pe internet într-un pavilion cafenea care oferă servicii wi-fi etc. Administraţia oraşului Gothenburg intenţionează folosească designul staţiei de alimentare ca sursă de inspiraţie pentru viitoare proiecte. Până atunci, staţiile vor servi necesităţile unui număr în creştere de utilizatori ai vehiculelor electrice şi energiilor alternative.

 

Sursa şi foto: Kjellgren Kaminsky Architecture (KKA), Archdaily, Inhabitat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger