Suedia: o instanţă a admis că masturbarea în public este permisă

0

Un bărbat de 65 de ani care se masturba pe o plajă din apropiere de Stockholm, Suedia, a fost acuzat de agresiune sexuală, dar instanţa de judecată l-a achitat, motivând că masturbarea nu viza o persoană anume. Instanţa a decis că bărbatul nu a comis un delict pentru că se masturba pur şi simplu, de unul singur, pe marginea apei.

 

Instanţa de judecată a admis că se dovedise faptul că bărbatul se expusese în public şi că se masturba, dar l-a achitat pe acesta pentru că nu ar fi comis un delict deoarece actul masturbării nu era direcţionat către o anumită persoană. Procurorul care a instrumentat cazul nu va face apel şi va accepta decizia instanţei. „Pentru a discuta de un delict, este nevoie ca molestarea sexuală să fie direcţionată către una sau mai multe persoane. În aceste condiţii, considerăm că decizia instanţei este rezonabilă”, a explicat procurorul Olof Vrethammar.

Întrebat dacă, conform acestei decizii, acum este în regulă în Suedia să te masturbezi în public, atât vreme cât nu o faci ţintind o persoană anume, procurorul a spus „da”. „Curtea a luat o hotărâre în acest caz particular, dar cu ea putem conchide că masturbarea pe plajă este ok. Totuşi, actele de acest gen pot fi pedepsite ca şi comportament indecent în public”, a atras el atenţia.

 

Sursa şi foto: The Independent


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger