Suedia ar putea impune o taxă pe carne

1

Pentru a încuraja reorientarea populaţiei către alegeri mai sustenabile de viaţă, guvernul suedez ia în considerare posibilitatea introducerii unei taxe pe carne. În urmă cu cinci ani, ONU anunţase că, pentru a reduce emisiile de carbon, oamenii ar trebui să încerce să adopte o alimentaţie bazată pe plante, dat fiind că industria creşterii şi procesării animalelor este mare generatoare de gaze de seră.

În vreme ce în alte ţări se înregistrează o creştere a consumului de carne, Suedia a luat în serios avertismentul ONU. De altfel, Suedia a fost declarată, acum doi ani, Most Sustainable Country In The World. Vestea despre posibila taxă pe carne vine la doi ani după ce autorităţile au desconsiderat o recomandare a Comitetului pentru Agricultură din Suedia, care spunea că o astfel de taxă ar putea reduce consumul de carne şi, totodată, efectele asupra mediului. Acum, însă, guvernul este dispus să ia în serios ideea, după ce o petiţie cetăţenească a solicitat legiuitorilor să ia acţiuni concrete în legătură cu această problemă.

Un studiu realizat anul trecut susţine că 10% dintre suedezi nu consumă carne, iar studiile care arată că o dietă bazată pe plante este mai sănătoasă sunt din belşug. Printre cele mai cunoscute beneficii ale unei astfel de alimentaţii se numără pierderea în greutate, scăderea riscului de diabet şi cancer, precum şi îmbunătăţirea aspectului fizic. Beneficiile pentru mediul înconjurător sunt şi ele importante: industria cărnii este unul dintre cei mai mari generatori de emisii de gaze, iar oamenii de ştiinţă susţin că o reducere a consumului de carne, respectiv a producţiei, ar putea ajuta la reducerea drastică a poluării.

Sursa şi foto: True Activist

 

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger