Suedezii fac trotuare mai "moi" pentru a reduce căzăturile cu bicicleta

1

Cercetătorii de la Institutul Regal de Tehnologie din Suedia lucrează în prezent la o nouă formă de asfalt dotat cu îndeajuns de multă fricțiune încât să reducă alunecările bicicliștilor și să le amortizeze căderile, scrie Tree Hugger. Totodată, două dintre femeile care lucrează la proiect, Åsa Laurell Lyne și Viveca Wallqvist, speră să găsească o formulă pentru un asfalt care uzura cauciucurilor de bicicletă.

Asfaltul obișnuit are la bază pietre zdrobite și bitum, un produs secundar al petrolului folosit ca agent de închegare. Cercetătorii suedezi speră să adauge în ecuație o cantitate potrivită de cauciuc de mașină reciclat pentru a face amestecul mai moale la impact.

Administrația traficului din Suedia e foarte atentă la bicicliști în condițiile în care aceștia suferă mai multe accidente decât călătorii din mașini, camioane și mijloacele de transport public. În jur de 1.500 de bicicliști suedezi ajung în spital în fiecare an cu leziuni serioase, o cifră cu 10% mai mare decât numărul victimelor auto.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger