Sudanul isi reconstruieste orasele sub forma unor animale

0

In asteptarea unei posibile independente, autoritatile din sudul Sudanului incearca sa-si gaseasca si o noua identitate. Acestea au prezentat recent un proiect pentru reconstruirea oraselor din regiune sub forma de… animale sau fructe.

Ce ati zice de orasul-rinocer? Sau de unul sub forma girafa ori ananas? Planurile sudanezilor sunt extrem de ambitioase dar si scumpe, proiectul fiind evaluat la peste 10 miliarde de dolari, relateaza BBC.

Astfel, capitala regionala Juba va fi relocata, orasul urmand sa fie construit astfel incat, vazut de sus, sa intruchipeze un rinocer. Biroul presedintelui regiunii urmeaza sa fie amplasat chiar in ochiul animalului. In plus, Wau, capitala statului Bahr el-Ghazal, va lua forma unei girafe (iar statia de epurare a apelor reziduale va fi sub coada), in timp ce Yambio va fi un ananas.

Aceste reprezentari au fost alese pentru ca se regasesc si pe steagul statelor din regiunea Sudanului de sud. Desi cu bogate rezerve de petrol, regiunea este totusi una extrem de saraca. Chiar daca nu stiu cum vor obtine banii necesari pentru reconstructia oraselor, autoritatile locale spera ca cel putin sa isi obtina independenta, in urma unui referendum care se va organiza anul viitor.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger