Sucurile au legătură cu 200.000 de decese pe an în toată lumea

0

Băuturile îndulcite ar cauza aproximativ 200.000 de decese pe an în toată lumea, arată un nou studiu. Cercetătorii au folosit date ale unei ample investigații asupra sănătății mondiale pentru a face bilanțul deceselor relaționate cu consumul de sucuri.

Aceștia au găsit o legătură între sucuri și 133.000 de decese din cauza diabetului, 44.000 de decese din cauza bolilor de inimă și 6.000 din cauza cancerului. Cele mai multe dintre aceste decese, 78%, s-au înregistrat în țări cu venituri mici și mijlocii.

Deși o relație cauzală nu poate fi dovedită, sucurile îndulcite contribuie la o greutate corporală excesivă, ceea ce crește riscul de diabet, boli de inimă și mai multe tipuri de cancer.

Din nouă regiuni ale lumii, America Latină și Caraibele au cel mai mare număr cazuri de diabet care au legătură cu băuturile îndulcite. În estul și centrul Rusiei sunt cele mai multe decese cauzate de boli de inimă puse în legătură cu sucurile, iar Mexicul, una dintre țările unde se beau cele mai multe sucuri din lume, are cea mai mare rată de decese, în general.

În Mexic, 318 decese la un milion de adulți sunt asociate cu consumul de sucuri în fiecare an. Japonia se află la extrema cealaltă, întrucât aici se consumă cele mai puține sucuri.

Cercetătorii avertizează că dacă bem chiar și un pahar de suc pe zi crește riscul de diabet de tip 2. De asemenea, caloriile din aceste băuturi îndulcite provoacă aceeași afecțiune cu mult mai multe șanse decât același număr de calorii din orice alt aliment.

Sursa: Daily Mail

Foto: Flickr / feathersounds


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger