Subventii pentru fermele ce produc ecologic

4

Ministerul Agriculturii va plati din bani europeni o prima de conversie a fermelor de la agricultura traditionala la cea ecologica, relateaza Mediafax.  Acest lucru se va intampla din a doua jumatate a acestui an.

Aceasta prima devine functionala in a doua parte a anului si se refera la fermele care trec de la agricultura traditionala la cea ecologica, a declarat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

Acesta a spus ca institutia pe care o conduce are un buget de reconversie de circa trei milioane de euro, banii fiind asigurati din fonduri europene.  “Banii acopera primele pentru circa 1.800 de fermieri”, a adaugat Dumitru.

El a afirmat ca, incepand de anul viitor, institutia pe care o conduce va incerca sa introduca o masura de agromediu, atat pentru conversia fermelor la agricultura ecologica, cat si pentru certificarea acestora.

Tags:4 comentarii

 1. Pingback: TOTB: In sfarsit vom avea si noi agricultura eco subventionata; Noi logouri pentru BP; Despre schimbari climatice, dintr-o alta perspectiva; Groenlanda, mai dificila decat Himalaya » Think Outside The Box

 2. Din acest articol aflam ca:
  fondurile sunt relativ mici ca suma absoluta, laudabila e totusi demararea unei masuri.
  Din calcule aflam ca suma ar ajunga la cca. 1800 ferme, asadar, ajutor de conversie/ferma revine undeva la 1660 EUR. 🙁 Si aflam (cel putin asa cum e expusa informatia relativ sumar) ca sumele ar putea sa nu ia in considerare criteriul suprafetei… ceea ce nu cred totusi ca se va intampla, fiind dealtfel ilogica.

  Incheiind pozitiv, este o idee buna.
  Incheiind gandind in stilul “think out of the box” : felul cum ierarhizam valorile se regaseste destul de bine in pretul unui produs. Asadar pentru a putea avea o agricultura bio/eco viabila (care la costurile mult mai mari care le implica, sa poata impuna si preturi mai mari), noua ne trebuie “alterat” sistemul de (anti)valori la care subscriem implicit.

 3. Pingback: TOTB: In sfarsit vom avea si noi agricultura eco subventionata; Noi logouri pentru BP; Despre schimbari climatice, dintr-o alta perspectiva; Groenlanda, mai dificila decat Himalaya | Anunturi Online Gratis Anunturi Particulari Apartamente Garsoniere Inchi

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger