SUA vor avea primul guvernator declarat bisexual din istorie

1

Kate Brown, fost secretar de stat în Oregon, SUA, va deveni guvernatorul acestui stat săptămâna aceasta, odată cu retragerea oficială a fostului guvernator, John Kitzhaber, care a demisionat recent din cauza unui scandal de trafic de influenţă în care este implicată soţia sa.

 

 

“Kate Brown va scrie istorie, fiind prima persoană oficial declarată bisexuală care va deveni guvernator în SUA. Întreaga comunitate LGBT este extrem de mândră pentru asta”, a declarat Denis Dison, director în cadrul fundaţiei Victory Fund. “Dar ceea ce este şi mai important pentru cetăţenii din Oregon este faptul că ea este un funcţionar public dedicat, pasionat şi excepţional, gata pentru orice provocare. Credem în Kate Brown şi capacitatea ei de a conduce statul Oregon în aceste momente dificile”, a mai precizat acesta. Brown, căsătorită cu soţul ei Dan din anul 2007 şi mamă vitregă a doi copii, a scris un eseu despre bisexualitatea ei pentru “Out and Elected in the USA”, o colecţie care documentează existenţa oficialilor “pionieri” LGBT în istoria SUA în perioada 1974 – 2004.

Numirea lui Kate Brown ca guvernator este o nouă victorie a comunităţii bisexualilor din SUA care se luptă pentru o mai bună reprezentare în politica americană, după ce, tot anul acesta, preşedintele Barack Obama a devenit primul preşedinte american care a folosit termenii “bisexual”, “lesbiană” şi “transgender” în discursul său în faţa naţiunii. Persoanele bisexuale ocupă un loc aparte în spectrul sexualităţii umane, de multe ori ducând o luptă intensă pentru a-şi convinge prietenii şi familiile că bisexualitatea chiar există. “Când vine vorba de comunitatea LGBT, bisexualii sunt adeseori lăsaţi mai deoparte”, scria Christian Walters despre problemele vizibilităţii comunităţii bisexualilor. Un studiu din anul 2013 a arătat că 77% dintre bărbaţii gay şi 71% dintre lesbiene spun că persoanele cele mai importante din vieţile lor le cunosc orientarea sexuală, dar numai 28% dintre bisexuali susţin acelaşi lucru.

 

Sursa şi foto: Mashable

 

Puteţi citi şi:

Ar trebui să mă cunoşti înainte să mă judeci

Oameni în curcubeu. Prin cultură, împotriva zidurilor

Ştiinţa o dovedeşte: bărbaţii bisexuali există

De ce îşi pot schimba femeile mai uşor orientarea sexuală


Un comentariu

  1. Mare lucru… Parcă madam Udrea nu-i tot bisexuală? Nu şi-a numit câteva lesbiene în posturi-cheie? E notorie poza în care Elena Udrea stă cu mâna pe bulanul lui Topoliceanu, şi doar proştii nu observă.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger