SUA susţin că marijuana nu are beneficii medicale

3

Drug Enforcement Administration din SUA a stabilit că marijuana nu are “nici o întrebuinţare medicală acceptată” şi că, astfel, ar trebui să rămână ilegală sub legea federală. Asta în ciuda legislaţiilor statale care au legalizat consumul de canabis în scopuri medicale şi a sute de studii şi secole de întrebuinţări medicale ce atestă beneficiile drogului.

Decizia a venit în semn de răspuns la o petiţie înaintată în 2002 de o serie de susţinători ai consumului de marijuana în scopuri medicale, care au cerut ca drogul să nu mai fie ilegal pentru toate categoriile de întrebuinţări, informează Time. DEA susţine că marijuana are “un mare potenţial de abuz” şi că “îi lipseşte un nivel acceptabil de siguranţă în ceea ce priveşte consumul sub supraveghere medicală”. Asta intră în conflict cu legislaţiile statelor care au legalizat consumul de canabis în scopuri medicale şi cu un raport din 1999 al Institutului de Medicină din cadrul Academiei Naţionale de Ştiinţă, care scria: “Datele ştiinţifice indică potenţiala valoare terapeutică a drogurilor canabinoide, în primul rând a THC-ului, în alinarea durerii, controlul greţei şi al vărsăturilor şi stimularea poftei de mâncare; marijuana care se fumează, în schimb, este un sistem brut de transmitere a THC-ului, care transmite şi substanţe dăunătoare”.

Totodată, o altă agenţie americană, U.S. Food and Drug Administration, studiază posibilitatea scoaterii pe piaţă a unui inhalator de marijuana, iar medicamentele sintetice pe bază de marijuana nabilone şi dronabinol, folosite pentru combaterea greţei şi a vărsăturilor, sunt aprobate deja în SUA. De la raportul Institutului de Medicină, dovezile în sprijinul beneficiilor medicale ale canabisului au continuat să crească. Numai în ultimii trei ani s-a descoperit că drogurile canabinoide ajută la stârpirea cancerului la sân, luptă împotriva celui hepatic, reduc inflamarea, au efecte antipsihotice, întârzie dezvoltarea bolii Alzheimer şi reduce progresia bolii Huntington. Mai departe, o analiză din 2011 privind eficienţa canabinoizilor la pacienţii fără cancer nu au găsit efecte adverse semnificate, doar efecte analgezice.

Cu toate acestea, scrie publicaţia americană, este important totuşi că DEA a răspuns într-un final petiţiei din 2002, dându-le posibilitatea celor care au înaintat-o să facă apel la curtea federală şi să pună în lumină dovezile ştiinţifice.

Foto: Flickr/Adriano Agulló



3 comentarii

  1. mă întreb dacă toate statele federale legalizează consumul de marijuana ce rost mai are legea federală?

    so, lupta e dată într-o direcție greșită, ar trebui să se concentreze pe legalizarea în statele federale!

    un prim pas de ai da peste nas guvernului sua care uită cam des faptul că e o federație de state! să își vadă de obligațiile sale de guvern federal și să nu se mai bage atât în seamă!

    la fel si cu consumul de droguri în general! legalizat la nivel de state, în toate statele!

    ar fi atât de simplu! îți bagi acul în venă? e problema ta, plătești 100% orice cheltuieli medicale! oricine îți poate da un șut în fund dacă consideră că simplul fapt de a consuma droguri e o amenintare pentru el sau un risc inacceptabil! poți fi refuzat la angajare, poți fi dat afară dintr-un magazin că e risc să furi in el, poți fi dat afară dintr-un oraș sau sat pentru că locuitorii au decis prin vot democratic și majoritar că e un risc prea mare șamd ….

    altfel spus consumând droguri sau tutun te autodiscriminezi singur! e dreptul tău! vrei să fii altfel? no problem! locuri în cimitir sunt destule!

    cât timp se persistă în ideea idioată de șanse egale și drepturi egale pentru că ești tot un biet om care chipurile e doar slab si are nevoie de ajutor nu se va rezolva nimic! numai după ce se va realiza faptul că nu orice mamifer humanoid e om doar pentru că există, respiră și dă din mâini și picioare ci devii om doar în momentul în care singur respecți anumite norme de conviețuire socială și de comportament nu se va ajunge niciodată la o soluție!

    nu știi? te învățăm!
    nu poți? te ajutăm!
    nu vrei? => eject! de acum încolo te descurci singur!

    nu îți convine? un glonț rezolvă imediat problema!

  2. Pingback: Marijuana medicinală nu-i încurajează pe copii să fumeze mai multă iarbă | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger