SUA organizează a doua ediţie a festivalului dedicat viralelor cu pisici

0

După succesul primei ediţii a festivalului care celebrează materialele video cu pisici devenite cunoscute cu ajutorul internetului, organizatorii au decis să facă o a doua ediţie, care va avea loc tot în SUA, în Minnesota, în luna august a acestui an. Prima ediţie, găzduită de centrul Walker Art din Minneapolis, a adunat peste 10.000 de participanţi.

 

 

Toţi cei care doresc să participe şi în acest an sunt invitaţi să nominalizeze materialul video preferat cu pisici (dintre cele devenite virale pe internet), pentru ca, astfel, să se realizeze lista materialelor care vor fi prezentate în cadrul festivalului. Anul trecut, cel mai bun video a fost declarat de către juriu un material despre pisica Henri, „prima felină filosof din lume”. Deşi şi materiale video cu alte animale devin adeseori populare pe internet, în special prin intermediul canalelor YouTube şi Vimeo, cele cu pisici au parte de atenţie sporită din partea publicului şi de mult mai multă faimă.

Un material video de numai un minut, spre exemplu (pe care îl puteţi vedea mai jos), pus pe YouTube în mai 2011, are peste 50 de milioane de vizualizări, fiind unul dintre cele mai cunoscute virale cu pisici din ultimii doi ani. „Pisicile au o aură de mister, secretoasă. Când eram copil, îmi imaginam că toate pisicile din zona noastră se întâlneau în fiecare noapte şi complotau împotriva adulţilor… Nimeni nu şi-ar imagina aşa ceva despre câini”, consideră Susan Blackmore, profesor în cadrul Universităţii Plymouth, care a oferit acest interviu despre motivele pentru care pisicile sunt „hit” pe internet. Detalii despre cea de-a doua ediţie a festivalului puteţi găsi pe site-ul evenimentului.

 

 

Sursa: BBC

Foto: WalkArt


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger