SUA au creat cel mai mare habitat de pe teritoriul lor pentru protecţia ţestoaselor cu cap pătrat

0

Un spaţiu de aproape 800.000 de kilometri pătraţi a devenit, acum două zile, cel mai mare habitat menit să asigure protecţia ţestoaselor cu cap pătrat, specie aflată în pericol. Spaţiul se întinde pe coasta Atlanticului din SUA şi în Golful Mexico şi este cel mai mare creat de SUA vreodată cu o astfel de destinaţie, scrie Inhabitat, citând agenţia de presă Reuters.

 

 

Ţestoasele cu cap pătrat au fost declarate specie în pericol în anul 1978 şi continuă să se lupte cu ameninţările aduse de schimbările climatice, dar şi cu cele prezentate de pescuitul industrial şi de poluarea oceanului. Aria menită să le protejeze se întinde din Carolina de Nord până în Mississippi şi Florida, dar cuprinde şi alte plaje din alte şase state americane. Faptul că acest spaţiu este acum arie protejată înseamnă că publicul va avea în continuare acces în zonă, dar că toate activităţile care ar urma să se desfăşoare acolo vor fi mult mai atent investigate de autorităţile federale, pentru a li se determina impacul asupra ţestoaselor. Activităţile periculoase pentru ele ar putea fi, astfel, interzise.

“Ţestoasele joacă un rol vital în ecologia oceanului, astfel că această mişcare era necesară pentru protecţia lor”, a spus Eileen Sobeck, administrator-adjunct al NOAA, autoritatea americană responsabilă cu situaţia oceanelor. Durata de viaţă a unei ţestoase cu cap pătrat poate fi şi de 40 de ani sau mai mult, dar, anual, cel puţin 50.000 de ţestoase sunt prinse în plasele de pescuit creveţi în Golful Mexico, iar asta le aduce sfârşitul. Nou-înfiinţata arie protejată pentru ţestoase ar putea ajuta la scăderea acestui număr şi ar putea ajuta la revigorarea speciei, speră oficialii americani.

 

Sursa: Inhabitat, Reuters

Foto: IH

 

Puteţi citi şi:

Studiu: Plasticul din oceane otrăveşte ţestoasele

O ţestoasă acoperită cu graffiti a fost salvată în SUA

Traficant prins cu 13% dintr-o întreagă specie în geantă

Locul ţestoaselor este în natură, nu în sufragerie


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger