SUA ar urma să finalizeze anul acesta prima fermă eoliană offshore

0

Anul trecut, SUA a început să construiască prima fermă eoliană offshore (în largul mării) la 5 kilometri distanță de insula Block Island din statul Rhode Island. Proiectul a fost aprobat în 2010 și era prevăzut inițial ca unul pilot, la scară mică, menit să demonstreze fezabilitatea generării de energie eoliană în Statele Unite, scrie Tree Hugger, însă șase ani mai târziu, ferma promite să aibă o capacitate de 30 de megawați, urmând să asigure mare parte din nevoile energetice din Block Island, acoperite în prezent din generatoare cu motor diesel.

Proiectul ar fi trebuit să fie finalizat în 2012, însă au existat schimbări de planuri și tergiversări. Recent, însă, General Electric, producătorul celor cinci turbine eoliene care au fiecare o capacitate de 6 megawați, a anunțat că ferma va intra în funcțiune până la sfrâșitul anului, urmând să fie prima fermă eoliană offshore din SUA finalizată. Fiecare dintre turbinele eoliene, ale căror componente provin în mare parte din Europa, sunt de două ori mai mari decât Statuia Libertății, având un diametru de 150 de metri, iar compania susține că sunt printre cele mai mari din lume, potrivit Gizmag. Ele vor genera împreună în jur de 125.000 de megawați-oră, suficient cât să asigure 90% din nevoile energetice din Block Island, și vor fi conectate prin cabluri subacvatice la rețeaua energetică din statul Rhode Island, care va fi primi surplusul de energie.

Ferma reprezintă un pas important pentru SUA în direcția energiei regenerabilă, țara având un potențial eolian offshore uriaș care nu este exploatat. Potrivit estimărilor, energia produsă pe această cale ar putea asigura în întregime nevoile energetice ale Coastei de Est dacă s-ar instala 140.000 de turbine eoliene de câte 5 megawați la anumite distanțe între statele Maine și Florida. Această schimbare ar fi semnificativă în condițiile în care Coasta de Est acoperă o treime din nevoile energetice ale țării.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger