SUA ar putea fi cel mai mare exportator de spermă din lume

1

De-a lungul istoriei americane, mare parte din fluxul de oameni și, mai exact, din materialul genetic s-a petrecut în interiorul țării, scrie Smithsonian. Deși SUA rămân una dintre marile destinații pentru familiile aflate în mișcare, după unele estimări, Statele Unite ar putea fi cel mai mare exportator de spermă din lume, aprovizionând cu sămânță masculină zeci de țări în fiecare an.

Dintr-o singură bancă de spermă din Seattle, în jur de 60% din produse se duc în afara țării. Afacerea cu spermă s-a transformat într-o industrie globală de milioane de dolari, iar comerțul cu sămânță de bărbat devine tot mai mare și tot mai internațional. Din ce în ce mai mulți copii se nasc din tați necunoscuți cu care nu împart același continent.

Motivele pentru care sperma din State e atât de râvnită nu țin de calitatea superioară a bărbaților americani. Unul din ele îl reprezintă imigrația abundentă din istoria SUA, care se traduce prin diversitate etnică sporită; unele din viitoarele mame din anumite părți ale lumii văd în asta un avantaj în fața spermei provenite din țări precum Danemarca, un alt mare exportator de secreție glandulară masculină. Altul ține de monitorizarea și testarea ultra eficiente; SUA au unele dintre cele mai ridicate standarde din lume privind testarea bolilor și monitorizarea donatorilor. FDA, regulatorul din domeniul medical, farmaceutic și alimentar, definește sperma drept țesut uman și o tratează normativ la fel ca donarea de organe.

SUA sunt însă mai permisive la alt capitol. Spre deosebire de multe alte țări, ele le permit bărbaților să doneze spermă anonim și să fie plătiți pentru asta, ceea ce duce la un număr mult mai mare de donatori și, în consecință, la o industrie mai puternică. Numărul donatorilor de spermă din alte țări au scăzut brusc în urma instituirii unor legi care interzic donarea anonimă și plata acesteia. Citiți un material amplu despre sperma americană pe The Verge.

Foto: Flickr/estherase


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger