Stupul cu robinet care colectează mierea fără să deranjeze albinele

2

Stuart şi Cedar Anderson, tată şi fiu, sunt doi apicultori din Australia care lucrează împreună şi care au colaborat la inventarea unui sistem prin care mierea albinelor din stupi să poată fi colectată fără ca albinele să fie deranjate, scrie site-ul Bored Panda.

 

 

Invenţia, numită “Flow Hive” (stupul care curge), permite, aşadar, apicultorilor să recolteze mierea adunată cu grijă de albine fără să mai deranjeze albinele aflate în stup. Creaţia celor doi se bazează pe a oferi albinelor un fagure aproape complet, dar pe care ele îl finisează cu ceara lor, ulterior.

 

stire 24 feb miere 2

 

 

Odată compartimentele fagurelui umplute cu miere şi etanşate cu ceară de către albine, apicultorul poate deschide celălalt capăt al fagurelui, permiţând mierii să se scurgă într-un borcan, fără să mai deranjeze albinele aflate în stup. Albinele redeschid compartimentele fagurelui şi le reumplu din nou cu miere.

 

stire 24 feb miere 5

stire 24 feb miere 6

 

Puteţi vedea detaliile în materialul video de mai jos:

 

 

Mai multe informaţiiHoneyflow

 

Sursa şi foto: Bored Panda

 

Puteţi citi şi:

Apicultura se face cu drag de albine şi fără frică

FOTO Imagini surprinzătoare cu vânătorii de miere din Nepal

UE a interzis încă un pesticid dăunător albinelor

Autorităţile române, despre problema albinelor: ”Pesticidele sunt necesare, România nu are alternative de tratare a dăunătorilor”

Un alt pericol la adresa albinelor: noxele de la maşini

Pesticidele micşorează albinele

România a votat împotriva interzicerii pesticidelor care ucid albinele


2 comentarii

  1. Explicatiile nu sint deloc clare.Inventatorii isi fac mai mult publicitate. Practic nu vad cum sa realizezi …actiunea. Cred ca ti-ar trebui foarte mult timp sa recoltezi un borcan de miere. Si…..in nici un caz….afara pe unde zboara albinele: vor dori sa-si…….recupereze mierea ! 🙂

  2. Cei care se pricep putin la apicultura stiu ca lichidul care curge in borcane numai miere nu e ci un lichid asemanator.Mierea adevarata e capacite in faguri dupa ce a fost preparat si reglat continutulll si lasat un timp sa se formeze….. mai ales la aer liber curgindu-se e ceva ireal pt ca in secunda doi mii de albine ar veni sa recupereze.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger