Studiu: Utilizatorii BitTorrent sunt monitorizați

1

Oamenii de știință de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie, au aflat că persoanele care utilizează în mod constant site-uri de file sharing, precum Pirate Bay, ce folosesc BitTorrent (un protocol gratuit folosit la descărcarea și încărcarea de date în mediul online), riscă să-și dezvăluie IP-urile unor monitori în decurs de trei ore de la accesarea lor.

Utilizatorii care apelează la site-uri de file sharing cu protocol BitTorrent downloadează bucăți dintr-un fișier de la mai mulți useri care l-au încărcat pe site-urile respective și share-uiesc la rândul lor fișierele descărcate. Protocolul și site-urile gazdă nu fac diferența între fișiere uploadate legal sau ilegal și nu pot depista prezența monitorilor, care se pot da drept useri sau clienți ai paginilor de file sharing pentru a afla cine descarcă conținut ilegal. Prin însăși natura protocolului, care lucrează cu adrese IP, ei pot afla ușor cine și ce descarcă.

Dacă un monitor este depistat, i se poate bloca adresa IP, adică nu se va mai putea alătura „roiului” de useri care transmit laolaltă bucăți de fișiere. Există și liste negre cu IP-uri de monitori, însă, din păcate, au aflat cercetătorii britanici, acestea includ multe alarme false, ceea ce le face inutile în prevenirea monitorizării în majoritatea cazurilor. Oamenii de știință au depistat câteva trăsături care îi deosebesc pe monitori de utilizatori: folosesc mai multe subnet-uri de acces la site-urile de file sharing, rămân conectați mult mai mult decât clienții obișnuiți, se conectează la mult mai multe „roiuri” de useri și, de regulă, nu duc download-urile la bun sfârșit. Aflați mai multe detalii pe Phys.org.

Foto: Flickr/Post-Software

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Japonia trimite la pârnaie upload-urile și download-urile | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger