Studiu: Secretul stă în poza de profil pe Facebook

2

Din nou, un grup de cercetători, de această dată de la Universitatea din Missouri, s-a apucat să se uite mai atent la fotografiile de pe profilele noastre de Facebook. Unul dintre lucrurile pe care le-au aflat a fost că cel mai bun indicator al statutului social din rețea îl constituie comentariile postate de prieteni sub imaginea de profil.

 

Potrivit studiului, fotografia pe care o alegem să ne reprezinte în mediul virtual și ceea ce spun alții desprea ea afectează semnificativ nivelul de atractivitate în rândul celorlalți membri ai rețelei, atât la nivel fizic, cât și social și profesional. Cei care ne verifică profilul, inclusiv potențialii angajați, iau în considerare comentariile postate sub aceste fotografii mai mult decât oricare alt detaliu afișat pe contul personal.

Cercetarea arată că utilizatorii ale căror fotografii de profil scot la iveală mai multe informații despre persoana respectivă, dar care au și parte de comentarii pozitive din partea altor membri ai rețelei sunt considerați mai atrăgători decât alții, ale căror imagini fie nu sunt populare, fie sunt urmate de comentarii negative. ”Oamenii au tendința să se bazeze mai mult pe informații generate de ceilalți, decât pe cele generate de deținătorul profilului,” spune Seoyeon Hong, coordonatorul studiului, citat de Daily Mail.

Pentru realizarea experimentului, peste o sută de participanți au primit mai multe fotografii ale aceleiași persoane, fiecare dintre ele conținând informații diferite și beneficiind de un număr variabil de comentarii. Rezultatele au arătat că imaginile care conțin referiri la activitatea persoanei respective – de pildă, fotografia unui muzician, în care acesta cântă la chitară – este considerată mai atrăgătoare de către ceilalți. ”Aceste concluzii arată cât de important este să te prezinți pe Facebook oarecum strategic. Dacă vrei să fii perceput pozitiv de către cei care își vizualizează profilul, atât prieteni, cât și potențiali angajatori, e important să îți afișezi o fotografie de profil care să conțină astfel de informații suplimentare,” a mai precizat Hong.

 

Sursa: DailyMail

Foto: Reed.co.uk

 

 


2 comentarii

  1. Pingback: SECRETUL unui profil de Facebook de succes | Coomgle.com

  2. Pingback: » SECRETUL unui profil de Facebook de succes

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger