Studiu: Reducerea emisiilor de gaze de seră ar putea preveni decesele premature

3

Reducerea fluxului de emisii de gaze de seră care accelerează încălzirea globală ar putea preveni, în timp, milioane de decese premature, arată un studiu publicat ieri în ediţia online a publicaţiei Nature Climate Change.

 

 

Gazele de seră precum dioxidul de carbon şi altele contribuie consistent la accelerarea încălzirii globale şi provenienţa lor are legătură directă cu activităţile umane, au arătat studiile de până acum (arderea combustibililor, industria etc.). Substanţele poluante din aer afectează sănătatea populaţiei la nivel global, prin urmare. O serie de beneficii, în ceea ce priveşte calitatea aerului respirat, ar exista dacă emisiile de gaze de seră ar fi reduse, au arătat astfel de studii. Cercetătorul Jason West, specializat în studii privind atmosfera, în cadrul Universităţii Carolina de Nord (SUA), a realizat, alături de echipa sa, o nouă cercetare în domeniu, axându-se, însă (spre deosebire de studii anterioare), pe efectele pe termen lung asupra populaţiei ale reducerii emisiilor de gaze de seră.

Cu ajutorul unor scenarii globale care să simulete condiţiile de viitor în care oamenirea va interacţiona cu poluanţii din aer, cercetătorii au descoperit că reducerea agresivă a emisiilor de gaze de seră ar putea preveni între 300.000 şi 700.000 de decese premature anual, la momentul anului 2030 – dintre care două treimi ar fi numai în China. La momentul anului 2050, reducerea aceasta consistentă a emisiilor ar putea preveni între 800.000 şi 1,8 milioane de decese premature anual. În anul 2100, între 1,4 milioane şi 3 milioane de morţi premature ar putea fi evitate anual. „Reducerea emisiilor de gaze de seră ar ajuta la reducerea particulelor nocive, poluante, din aer, iar acest lucru ar avea un impact semnificativ asupra vieţilor noastre”, spune West.

Pe 27 septembrie, comisia International Intergovernmental Panel on Climate Change, organismul internaţional care analizează şi girează studiile de specialitate în ceea ce priveşte ştiinţa încălzirii climatice, va publica un nou raport cu ultimele noutăţi, precum şi un raport cu previziuni legate de modul în care schimbările climatice vor afecta lumea în anul care urmează.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: Live Science

 


3 comentarii

  1. Da ar ajuta sa nu mai poluam DAR : incalzirea globala a fost un fenomen natural pentru Terra care de cativa ani incepe chiar sa se raceasca … practic am intrat intr-o racire globala.

    Mizeria aia ca de la emisiile de carbon pamantul se incalzeste este o mare minciuna pentru a scoate mai multi bani de la oameni si pentru a da mai multe legi. Search the internet and you will find answers!!

  2. Fire sportivă fiind ( înot, gimnastică sportivă, Hata Yoga)am parcurs zilnic, dus – întors, drumul de acasă la Parcul Herăstrău ( drumul includea Şoseaua Kisselef) împingând căruciorul bebeluşului meu.După 1 an şi jumătate medicul radiolog mi-a privit plămânii, dotaţi cu un emfizem întrebându-mă dacă am lucrat în mediu foarte toxic!!!!
    În special după drumul spre parc de la orele dimineţii (7 – 8)pe Kisselef, mă usturau puternic ochii şi îmi lăcrimau. Nu credeam că şi plămânii vor fi afectaţi aşa grav.
    Totul de la aerul poluat!
    Salutară iniţiativă.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger