Studiu: Reducerea consumului de carne, singura cale pentru a reduce emisiile de gaze de seră la nivel global

0

Adoptarea unei diete bazate predominant pe plante va reduce emisiile de gaze de seră şi va preveni încălzirea globală care ameninţă să atingă praguri tot mai periculoase pentru omenire şi planetă – aceasta este concluzia unui studiu realizat de grupul de consiliere pe probleme de mediu Chatham House.

Raportul este intitulat “Changing Climate, Changing Diets: Pathways to Lower Meat Consumption” şi susţine că a consuma mai puţină carne va ajuta nu doar viaţa planetei, ci va contribui şi la o mai bună stare de sănătate a oamenilor. Industria agricolă este responsabilă pentru 15% din emisiile de gaze de seră la nivel global: defrişările făcute pentru obţinerea unor terenuri folosite în agricultură, transportul hranei pentru animale, al cărnii şi al produselor din carne, precum şi gazele provenite de la fermele de animale – în special de vite, oi şi capre – sunt toate acţiuni cu efect direct şi imediat asupra mediului înconjurător.

Studiul Chatham House este dat publicităţii în timpul conferinţei ONU pe teme de mediu de la Paris, al cărei scop este semnarea unui acord pentru limitarea efectelor încălzirii globale. Documentul susţine că, pentru atingerea acestui scop, este necesar ca toate ţările lumii să fie de acord cu consumul mai puţin de carne. “Consumul de carne este deja la cote ridicate, în special în ţările dezvoltate. Nu putem evita schimbări climatice majore dacă nu ne schimbăm tiparele de consum”, consideră autorii documentului citat. Un raport similar a fost publicat în urmă cu cinci ani de ONU; efectele, din păcate, nu au fost nici pe departe cele dorite. Deşi sunt ţări care au reuşit să reducă consumul de carne (Suedia, spre exemplu), la nivel global cererea pentru carne este în creştere continuă şi se aşteaptă să crească cu 76% până în anul 2050.

 

Sursa şi mai multe detalii: True Activist

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger