Studiu: Primele fețe europene nu erau albe

1

Spre dezamăgirea celor care susțin supremație albilor, un nou studiu, realizat pe rămășițe omenești găsite în România, arată că fețele primilor europeni se asemănau foarte mult cu cele din Africa Subsahariană de astăzi, aflăm de aici. Capul “primului european” arhetipal a fost reconstruit din fragmente de oase, un craniu incomplet și o mandibulă, toate descoperite în regiunea de sud-vest a Carpaților românești.

Reconstrucția, bazată pe fragmente vechi de 35.000, a fost realizată de aniRichard Neave, un artist din sfera medico-legală care lucrează pentru un program BBC despre originile rasei umane și evoluția ei . Datările cu radiocarbon au arătat că cele mai vechi dintre fragmente ar putea avea 36.000 de ani. La acea vreme, în Europa locuiau neanderthalienii, care au fost înlocuiți rapid de popoare nomade din Africa. Secvențierea genomului neanderthalian a arătat că aceste rude îndepărtate ale omului de azi ar fi fost omorâte de grupurile migratoare africane. Primul homo sapiens nu ar fi avut astfel trăsături caucaziene. Se pare că acestea din urmă, adesea asociate cu culoarea albă a pielii, au apărut mult mai târziu, după ce Europa fusese deja populată de oameni care arătau ca cel reconstruit de Richard Neave.

Principala diferență dintre craniul de mai sus și cel al homo sapien sapiens, care a apărut mai încolo, sunt molarii neobișnuit de mari, ceea ce i-a îndemnat pe unii oameni de știință să spună că craniul ar fi o încrucișare cu Homo Neanderthalis. Indiferent dacă e așa sau nu, cert e că înfățișarea primului strămoș al omului de azi nu are nicio legătură cu ce se așteaptă multă lume. “Luate laolaltă”, spune profesorul de antropologie de la Universitatea din Washington, “materialele [cu care s-a realizat reconstrucția]documentează sigur felul în care arătau oamenii moderni când s-au răspândit în Europa”.

Sursa: Political Blindspot


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger