Studiu: Porumbul modificat genetic este sărac în substanțe nutritive și bogat în chimicale dăunătoare

3

Un raport realizat anul trecut și citat de Natural News  arată că, deși producătorii de organisme modificate genetic susțin că acestea conțin la fel de multe substanțe nutritive ca și cele nemodificate, realitatea îi contrazice. Nu doar că porumbul modificat genetic nu conține asemenea substanțe, dar este bogat în chimicale dăunătoare organismului.

gmocorn

Data viitoare când veți merge la supermarket să cumpărați porumb de floricele, poate vă veți aminti, citind eticheta care spune că ”Acest produs conține porumb modificat genetic,” că sub aroma floricelelor sunt cocktailuri de substanțe atent preparate de companii ca Monsanto. Studiul 2012 Nutritional Analysis: Comparison of GMO Corn versus Non-GMO Corn scoate la iveală că acest porumb este extrem de sărac în vitamine și minerale, în comparație cu porumbul nemodificat genetic, fiind însă bogat în chimicale cum ar fi glifosatul, un pesticid extrem de puternic folosit în culturile Monsanto.

Raportul a fost realizat de către compania De Dell Seed, singurul furnizor de porumb nemodificat genetic din Canada. Printre concluziile sale, se numără faptul că porumbul modificat este de 20 de ori mai sărac în substanțe nutritive, energie și proteine decât porumbul obișnuit. Concentrația de potasiu, de pildă, este de 13 ori mai mare în cazul acestuia din urmă, iar cea de magneziu este de 46 de ori mai ridicată.

Porumbul modificat genetic abundă însă în alte substanțe, extrem de dăunătoare organismului, cum ar fi formaldehidele, glifosatul sau diverse cloruri. Potrivit studiului, proumbul Monsanto conține de 19 ori mai mult glifosat decât permite Agenția Americană pentru Protecția Mediului pentru apa potabilă și de 130 de ori mai mult decât concentrația despre care s-a demonstrat că ar dăuna organelor animalelor. În ceea ce privește formaldehidele, acest tip de porumb ar conține de 200 de ori mai multe decât maximul admis legal.

Sursa: Natural News

Foto: docakilah.wordpress.com


3 comentarii

  1. Pingback: A génmódosított kukorica tápanyagokban szegény és káros kémiai anyagokat tartalmaz » Think Outside The Box

  2. cei ce produc acest porumb, cu siguranta nu il maninca…doar stiu bine ce mizerii contine; in schimb fac bani buni vinzind otravuri. dar, daca stai sa te gindesti,ne-am cam inmultit pe planeta asta…

  3. Pingback: Génmódosított kukorica már a védett területeken is: káros és értelmetlen is? » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger