Studiu: Portretul bărbatului american care plăteşte pentru sex

4

În 1948, când a fost publicat raportul Kinsey asupra comportamentului sexual masculin, rezultatele sale au fost considerate scandaloase: ele arătau că 69% dintre bărbaţii americani plătiseră pentru sex la un moment dat în viaţa lor. O cercetare recentă pe acelaşi subiect vine să spună că numărul bărbaţilor din SUA care frecventează prostituate nu mai este atât de mare în prezent.

 

 

Doar 14% dintre bărbaţii americani ar fi plătit pentru sex la un moment dat în viaţa lor şi numai 1% ar fi apelat la prostituate în anul 2010, arată studiul care se bazează pe date colectate în cadrul unui proiect naţional susţinut de cercetători de la National Opinion Research Center, SUA. „Deşi chiar şi 1% înseamnă, în cifre de piaţă, un număr mare de clienţi, nu se mai susţine teoria anterioară că ar fi ceva obişnuit pentru comportamentul sexual masculin american să angajeze, contra cost, persoane cu care să întreţină relaţii sexuale”, explică cercetătoarea Christine Milrod, de la Universitatea Porland. Studiul mai relevă şi portretul bărbatului american plătitor de sex, care nu este „foarte diferit de cel al bărbatului care nu a plătit niciodată pentru sex”: faţă de cel din urmă, bărbatul plătitor de sex a făcut, cel mai probabil, a făcut serviciul militar, este mai puţin probabil să fie căsătorit şi cu piele albă şi cu ceva mai probabil angajat într-o slujbă full-time şi cu vederi sexuale mai liberale.

O analiză directă asupra bărbaţilor care frecventează prostituate şi fac recenzii ale acestora în interiorul unei comunităţi online dedicate a relevat că mare parte dintre aceşti clienţi sunt căsătoriţi, au pielea albă, câştigă peste 120.000 de dolari pe an, au absolvit diverse studii superioare, se gândesc mai mult la sex, nu sunt măcinaţi de sentimente de vină, comparativ cu alte grupuri de clienţi (cum ar fi cei arestaţi pentru angajarea unor prostituate de pe stradă). Bărbaţii care aparţin comunităţii online de clienţi pentru sex plătit au perspective diferite asupra prostituţiei: „hobby-iştii” (căci aşa li se spune) consideră că prostituţia ar trebui să fie legalizată, spun că s-ar căsători cu o prostituată şi cred că prostituatele îşi iubesc munca, mai arată studiul citat. Acesta mai spune că există, în continuare, acte de violenţă remarcate în cazul relaţiilor sexuale cu prostituate (dar că este vorba de cazuri specifice, nu de o tendinţă). Cercetarea a fost publicată în revista International Journal of Offender Therapy and Comparative Criminology.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: Live Science


4 comentarii

  1. Mie imi plac prostituatele. Desi sint casatorit, uneori frecventez prostituatele din zona pentru ca sotia mea nu se poate compara la talente cu o prostituata. Fetele alea stiu cum sa faca sex adevarat.

  2. Intr-un fel sau altu, toti platim pt sex unii direct si pe fata altii indirect unii cu bani altii cu favoruri.
    M-au distrat mereu persoanele de genu Casatorit si frecventeaza prostituatele cred ca ipocrizie mai mare nu exista ….

    In rest da Prostitutia ar trebui legalizata, da aci in tarisoara asta cretina pardon crestina e greu …. ca Biseria hotaraste multe …

    • De ce crezi ca e ipocrizie, mai “Stie tot”? Sotia imi ofera stabilitate, contribuie la cheltuielile casei, are grija de copil, pe care de altfel il crestem impreuna. Dar pe sotie n-o intereseaza sexul asa ca o data pe luna vreau si eu sa ma simt bine cu una la care-i place ce face si stie ce face. Ce-i rau in asta? Ia nu mai face pe desteptu si pe inocentul si nu mai sari asa la jugulara. Poate ca esti unul care frecventeaza NUMAI prostituatele, ca altfel cine s-ar lega la cap cu unul ca tine care sare asa la concluzii fara sa cunoasca detaliile?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger