Studiu: Orgasmul în timpul naşterii este real

1

Deşi naşterea unui copil este considerată un moment dureros pentru organismul femeii, unele femei resimt diferit experienţa: mai exact, au senzaţii de extaz sau chiar orgasme. Un studiu publicat luna trecută în revista Sexologies susţine că 0,3% dintre femeile care nasc au, în fapt, orgasme în timpul procesului.

 

 

Din punct de vedere anatomic, orgasmul în timpul naşterii nu este nici imposibil, nici măcar surprinzător, susţine profesorul de psihologie Barry Komisaruk, de la Universitatea Rutgers din News Jersey. Stimularea intensă resimţită de vagin în timpul naşterii poate, chiar, să blocheze durerea, susţine acesta. Însă multă lume percepe ideea unei plăceri sau a unor senzaţii sexuale drept innaceptabilă pentru momentul naşterii – există un scepticism adânc înrădăcinat în legătură cu posibilitatea existenţei vreunei „plăceri fizice” în actul naşterii. Mai mult, femeile din lumea modernă dau naştere copiilor într-un mediu în care nu se pot manifesta în largul lor, conectate la monitoare şi aparatură de ultimă oră şi restricţionate de diverse limitări care, la rândul lor, fac ideea plăcerii resimţite în timpul naşterii şi mai puţin probabilă.

Însă acest studiu recent apărut, coordonat de psihologul Thierry Postel (Franţa), este printre primele de gen care încearcă să ofere cifre concrete – câte femei resimt extaz în naştere. Aproape o mie de moaşe au fost rugate să completeze chestionare legate de orgasmul din timpul naşterii; 109 au răspuns chestionarului, iar experienţa lor combinată însuma 206.000 de naşteri. Rezultatul studiului făcut de Postel a arătat că, într-adevăr, există plăcere în timpul naşterii (plăcere obstretică) – cel puţin 668 de cazuri de mame care au născut au recunoscut că, în timpul naşterii, au simţit senzaţii similare orgasmului, iar în alte 868 de cazuri, spun moaşele, mamele au manifestat semne care indicau plăcere în timpul naşterii unui copil. Totodată, nouă mame care au completat chestionarul au recunoscut că au avut orgasm în timpul naşterii. Vocile critice, însă, spun că este vorba de anatomie pură – stimularea vaginală care se petrece în timpul naşterii şi nu de o plăcere cu adevărat sexuală.

 

Citiţi mai multe detalii aici.

 

Sursa şi foto: Live Science


Un comentariu

  1. Pingback: Scurtissime (311) | Diverse | Robintel

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger