Studiu: Înscrierea la grădiniţă la vârsta de 7 ani are efecte benefice asupra copiilor

2

Dacă vârsta la care copiii merg la grădiniţă ar fi mai degrabă cea de 7 ani, nu mai repede, beneficiile pentru sănătatea mintală a celor mici ar fi extrem de importante: mai exact, le-ar permite să îşi controleze singuri mai bine nivelul de atenţie, dar şi cel de hiperactivitate, în momentul în care ar începe şcoala, susţine un studiu intitulat “The Gift of Time? School Starting Age and Mental Health” şi publicat de National Bureau of Economic Research.

Aceste beneficii persistă cel puţin până la vârsta de 11 ani, susţin autorii studiului. “Întârzierea vârstei de înscriere la grădiniţă reduce lipsa de atenţie şi hiperactivitatea cu 73% şi aproape elimină probabilitatea ca un copil de 11 ani, spre exemplu, să aibă un comportament anormal – cu probleme de hiperactivitate sau lipsă de concentrare”, explică profesorul Thomas Dee, co-autor al studiului citat. Acesta a fost realizat pe copii din Danemarca şi a folosit date colectate de la zeci de mii de tineri, care au fost evaluaţi încă de când erau copii; spre comparaţie, au fost folosite date similare despre copii din alte ţări.

În Danemarca, copiii sunt înscrişi la grădiniţă la vârsta de 6 ani; în SUA, copiii merg la grădiniţă de la 5 sau 6 ani. În SUA şi alte ţări dezvoltate există o dezbatere aprinsă asupra vârstei potrivite pentru înscrierea în sistemul formal de educaţie; mulţi experţi şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu scăderea vârstei de la care copiii sunt “azvârliţi” în sistemul de educaţie, mai ales când vine vorba de activităţi academice care nu se bazează pe joacă – cel mai bun mod de a învăţa al copiilor. În Finlanda, educaţia formală nu începe până la vârsta de 7 ani, spre exemplu, vârstă la care copiii sunt consideraţi pregătiţi fizic şi mental pentru provocare. Studiul în întregime poate fi citit aici.

Sursa şi mai multe detalii: Washington Post

Foto: Aim High Academy


2 comentarii

  1. Perfect, asa este normal…ai nostrii nu erau tampiti cand spuneau de cei 7 ani de acasa. Eu am semnat ca nu sunt de acord sa mearga copilul la scoala de la 6 ani si l-am dat de la 7. consider ca fiecare sa aiba libertatea de a alege nu sa se impuna obligativitate pentru astfel de lucruri.

  2. Foarte frumos. Intr-adevar fiecare copil ar trebui sa isi traiasca pe cat mai mult posibil copilaria. Daca il trimiti de mic mic la gradinita nu rezolvi prea multe. la puiutul pufos au grija sa ii lase sa copilareasca. Gradinita conteaza mult in dezvoltarea copiilor si nu ar trebui sa le dai sa care un rucsac cu carti si caiete mai mare decat ei… Avem un copil mai mare care e la scoala…Nu are timp de nimic la cate teme are.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger