Studiu: În SUA, pe măsură ce a crescut consumul de cannabis, a scăzut rata dependenţei

0

În SUA, în prezent, 23 de state au legalizat marijuana medicinală şi alte patru state au legalizat şi marijuana pentru uz recreaţional. Extracte din cannabis au fost tot mai des folosite în cazuri de boli cronice, pentru tratamentul cancerului sau tratarea tumorilor, de multe ori cu succes, scrie The Mind Unleashed. Opinia publică americană este tot mai mult în favoarea legalizării aşa-numitelor “droguri uşoare”.

Potrivit unui studiu al JAMA, consumul de marijuana (în SUA) s-a dublat în ultimii zece ani şi, totodată, numărul persoanelor pro-legalizare a crescut considerabil. Acum, peste 10% dintre adulţii americani recunosc că sunt consumatori de cannabis. În aceste condiţii, s-a pus problema dependenţei, dar cercetări de dată recentă au demonstrat că, în ciuda creşterii consumului (şi numărului de consumatori), rata dependenţei a scăzut.

Mai exact, datele oferite de cercetători arată că dependenţa (şi abuzul) de cannabis au scăzut de la 35,6% în perioada 2001 – 2002 la 30,6% în perioada 2012 – 2013. Astfel de rezultate susţin ceea ce mulţi lobby-işti spun, de multă vreme, anume că, în războiul împotriva drogurilor, arestarea, încarcerarea populaţiei pentru consum sau posesie pentru uz personal nu reprezintă soluţii viabile. În plus, cannabisul are şi alte utilizări care pot fi benefice economiei (de la fabricarea hârtiei la fabricarea materialelor textile sau a cărămizilor pentru construcţii ecologice).

Sursa şi foto: The Mind Unleashed


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger